Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tom Turcich, 27, började sin promenad i april förra året och har sedan dess fotvandrat genom elva länder i Nord- och Sydamerika.Tom Turcich, 27, började sin promenad i april förra året och har sedan dess fotvandrat genom elva länder i Nord- och Sydamerika.Tom Turcich, 27, började sin promenad i april förra året och har sedan dess fotvandrat genom elva länder i Nord- och Sydamerika.
Hunden Savannah hittade tom på ett hem för herrelösa hundar. Nu följer hon med på promenaden och har blivit hans bästa vän.Hunden Savannah hittade tom på ett hem för herrelösa hundar. Nu följer hon med på promenaden och har blivit hans bästa vän.Hunden Savannah hittade tom på ett hem för herrelösa hundar. Nu följer hon med på promenaden och har blivit hans bästa vän.
1 AV 2
Tom Turcich, 27, började sin promenad i april förra året och har sedan dess fotvandrat genom elva länder i Nord- och Sydamerika.
Foto: Instagram/@theworldwalk
2 AV 2
Hunden Savannah hittade tom på ett hem för herrelösa hundar. Nu följer hon med på promenaden och har blivit hans bästa vän.
Foto: Instagram/@theworldwalk

Tom, 27, sa upp sig för att vandra världen över med sin hund

När en tjejkompis dog, bara 17 år gammal, bestämde sig Tom för att byta liv.

Nu befinner han sig sedan ett och ett halvt år på en promenad jorden runt i sällskap med sin hund Savannah.

Tom Turcich, 27, började sin promenad i april förra året och har sedan dess fotvandrat genom elva länder i Nord- och Sydamerika.

Det var när en 17-årig väninna plötsligt dog som han fick sin idé:

– Hennes död gav mig en ny syn på livet, berättar han i ett Redditinlägg.

– Plötsligt framstod livet som något ömtåligt och flyktigt. Jag kände att jag måste få ut det mesta av den korta tid jag har.

Då tog han beslutet att någon gång promenera genom alla jordens sju världsdelar.

Föreberedelserna tog flera år då han avslutade sin skolutbildning och därefter jobbade för att spara ihop pengar till äventyret.

 

Sa upp sig från jobbet

Slutligen, i april i fjol, sa han upp sig från jobbet som installatör av solceller hemma i New Jersey och gav sig i väg till fots. Redan från början dokumenterade han sina äventyr på Facebook och Instagram.

Han började med att gå söderut genom USA. På ett hem för herrelösa hundar i Texas lärde han känna blandrashunden Savannah som sedan dess varit hans resesällskap.

– Efter att ha tillbringat all den här tiden med henne har hon blivit min allra bästa vän, säger han till Insider.

– Hon promenerar hela vägen med mig och har alltid krafter kvar när dagen är över.

Att ta hunden över landsgränser har visat sig överraskande okomplicerat. Savannah har ett amerikanskt hälsocertifikat och intyg på att hon är rabiesvaccinerad.

Hittills har man vandrat från New Jersey genom USA till Mexiko och vidare genom länder i Central- och Sydamerika.  Nyligen korsade man gränsen mellan Ecuador och Peru.

 

Båt till Antarktis

Efter Sydamerika blir det båt till Antarktis varpå man flyger till Europa. Därefter står Afrika, Asien och Australien på tur. Hela jorden-runt-trippen beräknas ta cirka fem år.

Paret promenerar cirka fyra mil per dag och har sitt bagage – som campingutrustningen – i en gammal barnvagn.

Toms promenadsneakers är utslitna efter 80 mil så en vän hemma i New Jersey skickar honom nya skor regelbundet.

Tror honom inte

Resan har inneburit flera positiva överraskningar:

– Jag är överväldigad över hur generösa människor är, skriver han på Reddit. Folk bjuder hem mig i långt större utsträckning än jag kunde föreställa mig.

Men det tar oftast en längre stund innan folk han möter tror på hans historia – att han faktisk promenerat hela vägen från New Jersey.

 

 

 

 

 

Källa: thisisinsider.com

 

LÄS OCKSÅ:

• Patrik sålde allt för att resa resten av livet

• Skulle du segla jorden runt med en främling?

• Familjen sålde allt för att resa jorden runt