Bonaventure i Savannah, USA.
Highgate-kyrkogården i London.
Gamla begravningsplatsen i Salem.
Cemetery Hill i Gettysburg.
James Morrisons grav på Pere Lachaise-kyrkogården i Paris.
Bachelors Grove i Chicago.
St Louis Cemetary No 1 i New Orleans.
Gråbrödernas kyrkogård i  Edinburgh.
Manoas Kinesiska begravningsplats på Hawaii.
Soi Sai Yoods Busskyrkogård i Bangkok.
1 AV 10
Bonaventure i Savannah, USA.
Foto: Instagram
2 AV 10
Highgate-kyrkogården i London.
Foto: Instagram
3 AV 10
Gamla begravningsplatsen i Salem.
Foto: Instagram
4 AV 10
Cemetery Hill i Gettysburg.
Foto: Instagram
5 AV 10
James Morrisons grav på Pere Lachaise-kyrkogården i Paris.
Foto: Instagram
6 AV 10
Bachelors Grove i Chicago.
Foto: Instagram
7 AV 10
St Louis Cemetary No 1 i New Orleans.
Foto: Instagram
8 AV 10
Gråbrödernas kyrkogård i  Edinburgh.
Foto: Instagram
9 AV 10
Manoas Kinesiska begravningsplats på Hawaii.
Foto: Facebook
10 AV 10
Soi Sai Yoods Busskyrkogård i Bangkok.
Foto: Facebook

Tolv kyrkogårdar du måste se innan du dör

Det finns kyrkogårdar du definitivt inte borde vänta på att besöka.

Här är tolv begravningsplatser som är mystiska, vackra och inte minst läskiga.

Passa på att se dem – innan du dör.

Krister Berntsson

Begravningsplatser är fascinerande turistattraktioner och du behöver inte vara särskilt morbid för att gilla dem. Förutom att de är vemodigt vackra och intressanta, historiska platser, så ger de ibland också en känsla av kittlande läskighet. Särskilt om de anses vara hemsökta.

Här är tolv begravningsplatser där de döda är mer närvarande än de kanske borde vara. Lite skrämmande och väldigt kittlande.

 

1. Bonaventure, Savannah, Georgia, USA

Den här fantastiska begravningsplatsen blev berömd efter Kevin Spacey-filmen “Midnatt i ondskans och godhetens trädgård”. Så länge den funnits har det pratas om oroliga andar på den. Den mest kända är Lilla Gracie som sägs leva vidare i sin naturtrogna staty. Många lämnar gåvor till spöket efter den 6-åriga flickan och enligt legenden gråter hennes staty tårar av blod om någon av tar bort gåvorna.

 

2. Highgate-kyrkogården, London, England

Den här kyrkogården har sin beskärda del av kändisar. Charles Dickens, Douglas Adams och Karl Marx ligger begravda här tillsammans med många kända skådespelare och konstnärer. 1970 sågs en mystisk grå figur på olika platser bland gravarna och rykten om en vampyr i Highgate kom i svang. Det hela utvecklade sig till hysteri och situationen kulminerade i en vampyrjakt fredagen den 13 februari 1970. Man har också siktat en svävande nunna och spöket efter en tokig kvinna genom åren.

LÄS OCKSÅ: Gör makaber upptäckt på vackra kyrkogården

3. Gamla begravningsplatsen, Salem, Massachusetts, USA

Det här är stället kräver starka nerver om du ska besöka den nattetid. Om du kan din häxhistoria vet du att det var här många av de kvinnor som anklagades och avrättades för häxeri begravdes på 1600-talet. Besökare vet att berätta om plötsliga temperaturfall, flygande ljusfenomen och känslan av att någon stryker mot dem.

 

4. Cemetery Hill, Gettysburg, Pennsylvania, USA

Slaget vid Gettysburg var ett av det blodigaste under det amerikanska inbördeskriget. Slaget stod under tre heta julidagar 1863 och det tog lång tid innan de närmare 50000 döda kom i marken. Besökare rapporterar om rastlösa figurer bland gravarna och en doft av pepparmint i luften. Pepparmint användes för att dölja doften att ruttnande kroppar.

 

5. Pere Lachaise, Paris, Frankrike

Här vilar några av världens största konstnärer och artister. Den välbesökta kyrkogården är sista viloplats för Oscar Wilde, Frederic Chopin, Edith Piaf och många andra.

Men alla vilar inte stilla i sina gravar. Det påstås bland annat att Doors-sångaren Jim Morrison går igen vid sin plats (förmodligen irriterad över alla fans som klottrar på hans gravsten) och att den gamle premiärministern Adophe Thiers rycker i besökarnas kläder om de kommer för nära hans grav.

LÄS OCKSÅ: Kyrkogårdarna där du gärna tillbringar evigheten

6. Gråbrödernas kyrkogård, Edinburgh, Skottland

Den här 1500-talskyrkogården ligger nära Edinburghs slott strax söder om Old Town. Här kan man se statyn av terriern Greyfriars Bobby som vakar över sin husses grav. Enligt legenden låg hunden och vaktade här i 14 år efter att hans husse gått bort.

Men det finns också otäcka saker här. En poltergeist sägs attackera besökare rent fysiskt in närheten av ett mausoleum.

 

7. St Louis Cemetary No 1, New Orleans, Louisiana, USA

Förutom spökena efter soldater i inbördeskriget och människor som dött i gula febern, så är det en speciell person som sägs hemsöka denna begravningsplats — voodoodrottningen Marie Laveau. Det har förekommit så många riter och konstigheter runt hennes grav att ingen får besöka begravningsplatser utan sällskap av en licensierad guide.

 

8. Bachelors Grove, Chicago, Illinois, USA

Den här kyrkogården föll mer eller mindre i glömska på 60-talet och ingen tog hand om den. Vandaler började förstöra gravarna och rykten om paranormala händelser började sprida sig. Ett spöklikt, genomskinligt hus kan ibland siktas och en mystisk bonde med häst och vagn har också rapporterats. Det påstås också förekomma ockult verksamhet med djuroffer här.

LÄS OCKSÅ: Bangkoks flygkyrkogård tas över av hemlösa

9. St Pauls-kyrkogården, Key West, Florida, USA

Är förmodligen mest förknippad med Ernest Hemingway, men han är inte begravd här. Det är dock John Flemming, vars änka donerade marken till kyrkan under förutsättning att hennes man skulle få ligga där. Varför han spökar är det ingen som riktigt vet, men han siktas ibland i sällskap av en tjurig, sedan länge död, sjökapten.

 

10. Mililani-kyrkogården, Oahu, Hawaii, USA

Här finns en staty av en man till häst som sägs vara hemsökt. Om du kör bilen baklänges runt statyn tre gånger med helljuset på, så kommer hästen att dansa och ryttaren att titta på dig. Men stanna inte för länge. Spöket kan tröttna och få din bil att krångla. Moderna spöken är lite konstiga.

 

11. Manoas Kinesiska begravningsplats, Oahu, Hawaii, USA

Bland gravarna på denna till synes fridfulla plats finns en stor mängd småbarn begravda. Enligt kinesisk tradition är de begravda parvis så de kan leka med varandra i livet efter detta. Folk som bor i närheten påstår att de hör skrik som från katter, vilket man tror är de minsta barnens skrik. Man har också sett fantomeldar på platsen.

 

12. Soi Sai Yoods Busskyrkogård, Bangkok, Thailand

Det är tydligen inte bara människor som kan spöka. På det här skrotupplaget rapporteras att bussarna ibland tänder lamporna och att spöklika figurer dyker upp på sätena. Ibland syns liftare som mystiskt försvinner när man stannar bilen för att plocka upp dem.

Ibland springer människor rakt ut i trafiken och löses upp i tomma intet innan de blir påkörda.

 

Källa: themalaymailonline.com