ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Thailand i vinter – här är expertens bästa tips

Publicerad 24 dec 2014 13.00
Solnedgång på Koh Lanta.

Solnedgång på Koh Lanta.

1/2

Bad på stranden i Phuket.

Bad på stranden i Phuket.

2/2

Foto: Barbara Walton / Epa / Tt

THAILAND, FRÅGA: Vi är två vuxna, plus en 22-åring (kanske också vuxen?) och så har vi en kille på 13 år. Vi vill resa till Thailand och ha värme, liv och rörelse, nära till strand, pool på ­hotellet, bra klass på hotellet. Vart ska vi åka?
/Lena Evers

Det framgår inte av din fråga huruvida ni är en resvan familj, er budget eller hur länge ni ska vara borta.

Är ni Thailandsnybörjare, skulle jag rekommendera er att boka hela resan via något av de stora charterbolagen. De har uppgifter för alla sina hotell, huruvida det finns pool, och avstånd till stranden. Ofta ingår också transport från flygplatsen till hotellet när ni anländer, så ni slipper det problemet.

Koh Lanta för förstagångsresenärer

En ort i Thailand som är bra för förstagångsresenärer är den trevliga ön Koh Lanta, i Krabiområdet. Här finns många och fina stränder, och ön har kvar mycket av sin charm. Här finns inte någon dånande trafik, eller stora shoppingkomplex, men en närhet till naturen, en elefantcamp och annat som känns mer genuint. Vill man kan man åka på både snorklingsturer och ta dykcertifikat. Man kan också göra dagsturer med båt till vackra Phi Phi-öarna, eller andra mindre öar runtomkring.

Är ni mer rutinerade, och söker mer aktiviteter, är Phuket ett annat bra val. Här finns ett större utbud av shopping, nöjen och restauranger än på Koh Lanta. Kata, Kamala och Karon är alla trevliga stränder och med många hotell i alla prislägen i närheten. I Patongområdet finns det pulserande nattlivet och några av de största varuhusen.

Bangkok är häftigt

Har ni tid och pengar över ska ni definitivt svänga förbi huvudstaden Bangkok några dagar på hemvägen. Här finns den kosmopolitiska känslan, med restauranger från all världens hörn. Här finns skyskraporna med sina takrestauranger att äta middag på, den majestätiska Chao Phraya-floden att åka båt på, de största varuhusen i landet och mycket av landets vackra kultur. Här ska man också besöka det gamla kungliga palatset, tempelområdet Wat Phra Kao, som är själva symbolen för Thailand.

Annons

ELISABETH MONTGOMERY