I Xi'an och Hongkong kan resenärer besöka Terracotta Warriors och njuta av utsikten vid Victoria Bay.
1 av 3: I Xi'an och Hongkong kan resenärer besöka Terracotta Warriors och njuta av utsikten vid Victoria Bay. Foto: Shutterstock
Resbyrån satsar på ett mer klimatsmart alternativ till att upptäcka världen.
2 av 3: Resbyrån satsar på ett mer klimatsmart alternativ till att upptäcka världen. Foto: Shutterstock
Ett av stoppen på resan är Röda torget i Moskva.
3 av 3: Ett av stoppen på resan är Röda torget i Moskva. Foto: Shutterstock

Nu kan du resa jorden runt på 57 dagar med tåg

Älskar du att resa och upptäcka världen men samtidigt vill tänka på klimatet? Då kan den här resan med tåg vara precis vad du letar efter. 

Det klassiska uttrycket ”resan är målet” har aldrig varit så aktuellt som nu. Resbyrån Railbookers har nämligen satsat på en ny liter mer klimatsmart resa. Äventyret som de beskriver som ”runt i världen med tåg” är en 57 dagar lång resa som tar resenärer runt i 15 länder, otaliga städer och fyra amerikanska nationalparker. En resa där det främsta transsportmedlet är tåg. 

Från London till New York 

Från Buckingham Palace i London till Central Park i New York. Genom tågfönstret kan resenärer uppleva Eiffeltornet i Paris, Vatikanstaten i Rom och kejserliga palats i Österrike. 

Men det är bara början. För den som bokar resan väntar även ett besök på Röda torget i Moskva, en promenad vid Nyhavns Kanal i Köpenhamn och en åktur på den transsibiriska järnvägen till Ulan Bator.

I Xi'an och Hongkong kommer resenärer kunna besöka de berömda Terrakottaarmén och avnjuta den fantastiska utsikten från Victoria Bay. När resan når Perth i Australien, kommer passagerarna att få gå ombord på det lyxiga Indian Pacific Train där resan fortsätter till Sydney. 

Tåget är resans främsta transportmedel

Även om majoriteten av resan går i tågets tecken finns det några undantag. Vissa sträckor sker med färja och tre delresor, Hongkong–Perth, Sydney–Los Angeles och New York–London, sker med flyg. Något som inte inkluderas i resbyråns pris. 

För den som väljer att åka väntar en resa genom fantastiska landskap med spännande kulturer, kulinariska maträtter och svärdigheter som bockar av många rader på ens bucketlist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande