Coogee Beach har kvar den intima och småskaliga känslan som  rä svår att hitta på  Bondi.
Australiensarna gillar sin barbecue, och här ovanför Bronte Beach finns rymliga offentliga grillplatser som  är tillgängliga för alla.
I nära anslutning till Bondi Beach finns en skatepark, skateboard- och inlinesåkare  är därmed en vanlig syn.
The Sweet Spot Patisseries lilla uteservering precis utmed Perouse Road är sällan tom.
1 AV 5
Coogee Beach har kvar den intima och småskaliga känslan som rä svår att hitta på Bondi.
2 AV 5
Australiensarna gillar sin barbecue, och här ovanför Bronte Beach finns rymliga offentliga grillplatser som är tillgängliga för alla.
3 AV 5
I nära anslutning till Bondi Beach finns en skatepark, skateboard- och inlinesåkare är därmed en vanlig syn.
4 AV 5
The Sweet Spot Patisseries lilla uteservering precis utmed Perouse Road är sällan tom.
5 AV 5

Sydney – en metropol med någonting för alla

Sydney är staden för dig som vill ha allt: här behöver du inte välja mellan cityliv, strandhäng, kulturrundor, matupplevelser och blöta utekvällar.

I denna världsmetropol finns tveklöst någonting för alla.

Allt om Resor

Rebecca Johansson

Därför Sydney: Rebecca Johansson har bytt det ­lantliga småstadslivet på hästgård i skånska ­Hässleholm mot en tillvaro i en av de största världs­städerna Sydney, där hon efter ­avslutade journaliststudier kombinerar skrivande och fotograferande med en vardag som stallarbetare på Anthony Cummings galoppstall i Randwick.

Resfakta

Resa dit: Flyg med ett eller två byten går från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm. Cathay Pacific och Singapore Airlines är två bolag många flyger med.

Bästa tiden: Australien ligger precis på motsatta sida av jordklotet jämfört med Sverige, vilket innebär att högsommarmånaderna här är december, januari och februari. Att fira jul och nyår i Sydney är otroligt populärt och det gäller att börja leta boende i tid.

Restid: Ungefär 24 timmar med en bra flight.

Tidsskillnad: Nio timmar före svensk tid.

Språk: Engelska.

Valuta: Australiensisk dollar.

Prisnivå: 91 enligt Forex ­storstadsindex, där Stockholm är 100.

Bra att veta: Opal-kortet är guld värt om du tänkt kuska runt via Sydneys ganska välutvecklade kollektivtrafik. Det ger dig rabatterade resor och gäller både på buss, tåg och färja!

Läs mer: www.experiencesydney­australia.com www.sydney.com (stadens officiella hemsida)

Sydney är så mycket mer än dragplåstren Opera­huset, Harbour Bridge och världens kanske mest uppmärksammade strand, Bondi Beach. Precis söder om Bondi ligger ­stränderna Bronte, Tamarama, Clovelly och ­avslutningsvis smultronstället Coogee. De knyts ihop av vandringsstråket "The Coastal Walk", en sex kilometer lång strand­promenad.

Här samsas turister, barnfamiljer och lokala motionärer, hänförs av utsikten och njuter av den ­australiska solen.

Ett stenkast ovanför Coogee ligger Randwick. På de restaurangkantade gatorna kan du äta och dricka gott för en ofta billigare peng än på de mer turistiga haken i city och Bondi. Det lilla området "The Spot" är ett guldkorn med sina många matställen med ­inspiration från hela världen. Kinesisk, japansk, thailändsk, indisk och vietnamesisk matkultur samsas sida vid sida med italienskt, spanskt och amerikanskt.

Ta med vinet

Många matställen har "BYO"-skyltar utanför, vilket står för "Bring your own" och innebär att du får ta med dig eget vin, ibland även öl. Serveringspersonalen serverar dig ditt eget medhavda vin, ibland mot en så kallad korkavgift. Passa på att prova australiska viner, som är av hög kvalitet och kan köpas för en spottstyver.

Australiensarna är galna i drickbar frukt, och du behöver inte leta länge efter ett smoothie-hak eller en juicebar. ­Coogee Bay Road, huvudgatan i Coogee som leder ner till stranden, fullkomligt svämmar över av smoothie-hak. Min personliga favorit är dock Berry Addictive på Arden Street, en tvärgata till Coogee Bay Road. Det ser ut som ett "smoothiehål i väggen" likt många andra, men levererar smaker utöver det vanliga.

Ställen som det här är typiska för Sydney - små, personliga hak med varm aussie-personal som snabbt blir bundis med kundkretsen. Trots sin storlek är stämningen i Sydney alltid jordnära, avslappnad och vänlig - som en typisk Sydneybo.

Här är våra sex bästa tips i Sydney

 

Av: Rebecca Johansson