Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sveriges 15 bästa spa – unna dig en mysig helg

Spa är perfekt för att höja mysfaktorn under en helg. Sommar som vinter, vårkant som höstmånader, det är alltid ljuvligt att pyssla om sig med en spaweekend.

Vilket ställe är bäst för just dig?

Här är en lista över Sveriges 15 bästa spa just nu. Från The Retreat Club i Falkenberg till Selma Spa+ och Loka Brunn.

 

UPPDATERING: Läs vår nya spalista för 2017 här!

The Retreat Club

1 av 15

1. The Retreat Club, Falkenberg strandbad

Att åka på spa är något som passar när som helst på året. Åk när du känner att du behöver en paus i vardagen, skämma bort dig en helg, göra något härligt ihop med dem du tycker mest om eller bara vill komma ikapp med dig själv.

Urvalet på antal spaanläggningar är brett. Spaindustrin har fullkomligen exploderat de senaste åren. Befintliga spaanläggningar bygger ut och renoverar, och nya tillkommer hela tiden. Bor vi på hotell har spa blivit en facilitet vi gärna ser finns, ja, till och med räknar med ska finnas.

I bästa fall blir besöket en upplevelse för alla sinnen där vi badar och bastar oss igenom olika faciliteter som kanske både låter, doftar, lyser och med all säkerhet känns. Just känslan är viktig, man ska känna sig bekväm och avslappnad när man är på spa för att det ska få önskad effekt. Och det gör man när man hamnar rätt, när ens syfte och sällskap går hand i hand med spats inriktning.

Här nedan har vi sammanställt tips på bra anläggningar beroende på hur ditt spasällskap ser ut; åker du med din partner, kompisar, familjen eller dig själv? Sommartid brukar reglerna vara mjukare gentemot familjer som då välkomnas i större utsträckning. Föredrar du en lugn spaupplevelse kan det därför vara värt att vänta till hösten, eller fråga när du bokar vilka tider som är lugna och barnfria i spat.


1. The Retreat Club, Falkenberg strandbad

The Retreat Club är ett nyligen renoverat, exklusivt spa där man bokar entrétid och börjar spaturen med ett glas cava.

Marmor och guldkranar, ­hamamskrubb och lerinpackning gör detta spa till ett av de mest intressanta just nu.

Varför: Nytänk i upplägg, spat är uppdelat i små njutningsstationer, och lyxig design.

Var: Falkenberg.

Prisexempel: 1765 kronor per person för spapaketet "Safir Spa" med del i dubbelrum, trerätters middag och frukostbuffé.1 av 15