Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Svenska fjällen – 12 favoriter i vinter

Svenska fjällen har slagit djup rot i våra hjärtan och bjuder storslagna upplevelser året om.

I vintervitt lockar fjällvärlden med spännande skidorter och häftiga äventyr.

Här har vi plockat ut 12 härliga måsten i våra svenska fjäll. Från unika Nuolja i Abisko och heliski i Riksgränsen till mysiga Buustamon i Åre och världskända Fäviken i Huså.

Nuolja liknar ingen annan anläggning vi har i Sverige

1 av 12

1. Nuolja, Abisko

ABISKO. Nuolja liknar ingen annan anläggning vi har i Sverige. Med sin enda lift upp på ett fjäll med enbart offpist är liknelsen med franska La Grave inte helt otrolig.

 Att liften upp är en långsam relik från 60-talet kan till en början kännas avskräckande. Till toppen tar det 15 minuter. Men efter ett par timmar på berget är man snarare tacksam för möjligheten att vila mjölksyrestinna ben.

Nuolja mäter 1 169 meter över havet och ligger mitt i Abisko nationalpark. Den praktfulla naturen är ett vackert skådespel och skidåkningen sker med Lapporten som fager fond. Nuolja är dock inget berg för nybörjaren. Det krävs goda skidkunskaper om man vill njuta av annat än bara utsikten.


Missa inte

Aurora Skystation i Abisko är den ultimata platsen för den som vill uppleva norrsken. De omgivande bergen ser till att himlen så gott som alltid är klar och de långa vinternätterna ger en perfekt mörk bakgrund åt det himmelska skenet.

1 av 12