GOTLAND. Sol, bad, fest - och kanske lite mat. På Skandinaviens största beach club Kallbadhuset kombineras allt gästerna önskar.
GOTLAND. Sol, bad, fest - och kanske lite mat. På Skandinaviens största beach club Kallbadhuset kombineras allt gästerna önskar. Foto: Johanna Lundholm

Stockholmsveckans fem vattenhål i Visby

Visby förvandlas några veckor varje år till en pumpande partystad.
Vecka 29 är en av dem - veckan som i folkmun kommit att kallas "Stockholmsveckan".
Res har kollat upp Visbys vattenhål för denna beryktade vecka.

FEST REDAN PÅ DAGEN

Skandinaviens största beach club finns i Visby. Kallbadhuset är en enormt populär after beach. Det är här man håller till på eftermiddagarna. Få ställen i världen har sånt drag som "Kallis" en helt vanlig tisdagseftermiddag. Här kan man beställa en lunch, dricka en drink eller hyra en solsäng bredvid palmerna. Kallbadhuset har ett fantastiskt läge - bredvid finns både sand, stenstrand och brygga. Öppet är det alla dagar 11.30-18.00. Till veckan spelar Dennis Ferrer, Axwell och DJ Allstars.


Kallbadhuset

Vid strandpromenaden i yttre hamnen


www.kallbadhuset.com


DANSA HELA NATTEN

900 kvadratmeter nattklubb, fyra olika dansgolv på två våningar och nio barer. På Gutekällaren vid Stora torget är det nattklubb varje kväll hela sommaren. Hit kommer ungefär 1 000-1 500 personer per kväll.


Vecka 29, tillsammans med vecka 28 och 30, är en stor vecka för Gutekällaren. Då är programmet lite större än normalt. Förutom nattklubb och spelning med Hoffmaestro blir det Absolutfest, Stureplan on tour och Eatmyhouse.


Gutekällaren

Lilla Torggränd 3


www.gutekallaren.com


FÖRFEST - FRAM TILL KL 23

Under våren har klubben renoverats och lovar nu en riktig uppfräschning. Burmeister bjuder också på andra nyheter. Bland annat lanseras det nya konceptet "Förkvällar på Burmeister" under vecka 29. Klockan 20-23 är det förfest för alla som vill komma i gång tidigt och slippa långa köer.


Den största nyheten är att Group Locomotives tillsammans med Sebastian Ingrosso tar över nöjesansvaret för Burmeister vecka 29 och 30. Klubben lovar något utöver det vanliga när några av världens främsta DJ och artister inom klubbmusik hälsar på. Spelar gör bland andra Laidback Luke, DJ Chuckie och Oliver Ingrosso & friends.


Här finns både restaurang och nattklubb och på söndagen gästar Raw Comedy klubben.


Burmeister

Strandgatan 9


www.burmeister.se


OM GOTLÄNNINGARNA FÅR VÄLJA

Året-runt-öppna Munkkällaren mitt på Stora torget är lokalbefolkningens favorit. "Munken" har samma satsning hela året och gör inget speciellt under stockholmarnas intåg vecka 29.


Men med tanke på att det är en av de bästa sommarveckorna är det givetvis lite annorlunda. Soft after beach söndag-tisdag till exempel. Då är det fri entré och lite lägre priser. Nattklubb är det varje helg, med schlagerbar på lördagar. Måndag-lördag finns även en vinylbar där gästerna själva får välja musik den tidigare delen av kvällen.


Här finns restaurang och nattklubb med fyra dansgolv och många barer, både inne och ute.


Munkkällaren

S:t Hansgatan 40


www.munkkallaren.se


LIVEMUSIK OCH DJ

I Visby hamn ligger restaurangen och nattklubben Hamnplan 5 med sina tre dansgolv och fem barer. Här är det nattklubb fredag-lördag, men stället håller öppet alla dagar utom på måndag.


Husbandet PistOff spelar live alla dagar utom lördag. På lördagen spelar DJ Alex Lewerentz & Daniel Pereaux, John De Sohn, Lager & Wiman och DJ Dolly Lee. Dessutom blir det "top DJ night" som klubben kallar tisdagskvällen, med bland andra Alex Sayz & Sibel, Alaa och Davidaze.


Hamnplan 5

Hamnplan 5


www.hamnplan5.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande