De gamla romerska katakomberna ligger längsmed Via Appia, en av Roms mest kända bevarade antika vägar.
1 av 2: De gamla romerska katakomberna ligger längsmed Via Appia, en av Roms mest kända bevarade antika vägar. Foto: Sergey Borisov
<p>Katakomberna fylls nu med stinkande olja.</p>
2 av 2: <p>Katakomberna fylls nu med stinkande olja.</p> Foto: All Over Press

Stinkande sopor i Roms katakomber

ITALIEN. Underjordiska grottor och tunnlar i Rom, som använts som gravar sedan före Kristi födelse, har visat sig vara fyllda med farligt illaluktande avfall.

Soporna har samlats i tunnlarna under längre tid, och bildat en underjordisk sjö av stinkande olja. Efter att polisen upptäckte det stinkande avfallet har platsen spärrats av och polisen utreder nu misstänkt miljöförorening.

De gamla romerska katakomberna ligger längsmed Via Appia, en av Roms mest kända bevarade antika vägar.

Maffia och soptippar i Italien

Italien är ökänt för att ha några av Europas största soptippar och har bötfällts på miljoner euro av EU för att man inte städat upp avfallet. Avfallshanteringen har också blivit en grogrund för organiserad brottslighet i Italien, där maffiasyndikat på sina håll tagit över sophanteringen.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande