ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Publicerad 20 maj 2008 08.55

Sova i taket - helt uppåt väggarna

På Propeller Island City Lodge kan man sova i ett rum som är vänt "uppochner".

På Propeller Island City Lodge kan man sova i ett rum som är vänt "uppochner".

BERLIN. En säng, bord och stolar, golvlampa...
Hotellrummets inredning känns ganska konventionell.
Det är bara det att den hänger i taket.
På Propeller Island City Lodge i Berlin är ingenting som vanligt. När vi ska sova kan vi glömma sängen i taket och i stället öppna luckor i golvet. Där hittar vi fyra bäddar och lika många uppfällbara "fåtöljer".

31 udda rum

Multikonstnären Lars Stroschen har skapat ett hotell som inte är likt något annat. De 31 rummen är alla olika. Vi bor i rum 23, "Upside down". Vi hade också kunnat välja "Freedom" en fängelsecell med upphackat hål i väggen, "Gruft" där man sover i likkistor eller "Flying bed" där sängen "flyger" (men egentligen står på ett spegelpodium).
Lars Stroschen startade hotellet för att finansiera sina musikprojekt. För tio år sedan hade han bara två uthyrningsrum i sin lägenhet. Sedan blev ett gammalt pensionat i samma hus till salu. Lars köpte det och ägnade sex år åt att bygga om alltihop och skapa Berlins mest originella hotell.

Sängar på led i "Wrapped"

Efter två nätter upp och ner byter vi rum. Nu hamnar vi i nummer 16, "Wrapped". Här står sängarna på led, väggarna lutar och är prydda med avspärrningsband. Här saknas både stolar och bord så vi hamnar snart i var sin säng tittandes på tv:n i taket.
Ett par nätter på Propeller Island är en upplevelse, men knappast ett ställe att återvända till. Visst är det fascinerande, men efter några nätter saknar man mer jordnära faciliteter som någonstans att lägga väskan, stolar och bord, och i vissa fall toa och dusch på rummet.

ELISABETH MONTGOMERY

Relaterat