Så här såg det ut inne i fartyget 1912.
1 av 2: Så här såg det ut inne i fartyget 1912. Foto: Shutterstock
Prislappen för ett besök ner på Atlantens botten? Runt 950 000 kronor.
2 av 2: Prislappen för ett besök ner på Atlantens botten? Runt 950 000 kronor. Foto: Shutterstock

Snart kan du besöka Titanic på havsbotten

Drömmer du om att besöka vraket efter Titanic? 

Under 2019 kan drömmen bli sann. 

Prislappen för ett besök ner på Atlantens botten? Runt 950 000 kronor. 

Sex stycken 11-dagars expeditioner planeras för de som vill besöka vraket efter RMS Titanic. De som kommer få möjligheten att göra denna resa är forskare men även "vanligt folk som är nyfikna", skriver Lonely Planet. 

Expeditionen kommer utgå från St. Johns, Newfoundland och kommer därefter åka vidare för att möta upp dykarteamet ute till havs. Experter kommer finnas med på varje expedition och resan ner till vraket uppskattas ta runt sju timmar. 

Kostnaden för en chans att vara med om detta äventyr ligger på runt 950 000 kronor, vilket motsvarar vad en första klass-biljett skulle ha kostat i dag. 

LÄS MER: Då kommer Titanic-kopian göra sin första resa

Du måste klara av tester för att få en chans till resan 

Teamet som åker ner kommer filma och fotografera och materialet kommer sedan användas för att skapa 3D-vituella modeller av Titanic, då ingen vet hur länge till skeppet kommer finnas kvar på botten i förhållandevis bra skick. Allt för att bevara minnet av fartyget. 

Kravet för att kunna köpa en biljett och få plats på expeditionen med de andra experterna är att du måste vara över 18 år och kunna hantera att vara på en liten gummibåt i tuff sjö. Du måste också genomgå och klara av olika tester i balans, flexibilitet och rörlighet. 

Titanic körde på ett isberg den 14 april 1912 och sjönk på två timmar och 40 minuter, 1503 människor dog. 

LÄS MER: Så var det att resa i första klass med Titanic 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande