Den nya väskan  är utrustad med mikrochips som gör den lätt att spåra.
1 av 2: Den nya väskan är utrustad med mikrochips som gör den lätt att spåra.
Med hjälp av chipset kan du hålla koll på  ditt bagage via mobiltelefonen.
2 av 2: Med hjälp av chipset kan du hålla koll på ditt bagage via mobiltelefonen. Foto: Erwin Wodicka

Smarta resväskan som inte kan tappas bort

Resväskor som försvinner kan snart vara ett minne blott.

Har du också blivit av med en väska under en flygresa?
Det ska inte hända igen.
Snart är den supersmarta resväskan här.

Nej, det är ingen fantasi.

Bakom framtagandet av den nya smarta väskan står två mycket tunga företag: teknikföretaget Samsung och väskgiganten Samsonite.

Syftet är att en gång för alla ta död på en av flygresenärens värsta mardrömmar - den att vänta vid bagagebandet efter en flygning och upptäcka att ens väska inte är där.

"Smarta väskor kan kommunicera med dig"

Den nya väskan är utrustad med mikrochips som gör den lätt att spåra. Med hjälp av chipset kan du hålla koll på ditt bagage via mobiltelefonen. Du kan få ett meddelande såväl när väskan lyfts ur planet som när den läggs på bagagebandet. Om väskan öppnas får du också uppgifter om detta liksom om du är glömsk och håller på att glömma den - väskan kan programmeras att sända ett larm om du rör dig allt för långt bort från dess position.

– Smarta väskor kan kommunicera med dig, men de behöver kunna göra mycket mer än att bara ange var de befinner sig, säger Samsonitechefen Ramesh Tainwala till Daily Mail.

Bland idéerna som testas hör självgående väskor som följer efter sina ägare och väskor som checkar in sig själva vid ankomst till flygplatsen via ett chip.

Enligt Samsonitechefen har företaget inlett ett samarbete kring den senare tekniken med stora flygbolag som Lufthansa, Air France och KLM.

 

Källa: Daily Mail

 

LÄS OCKSÅ:

 Flygplatsen som har stenkoll på ditt bagage

 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!