ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Skriker av skräck när Ryanairplanet landar

Craig Cullinan var med på flyget och filmade landningen.

Craig Cullinan var med på flyget och filmade landningen.

1/2

Foto: © FACEBOOK / © FACEBOOK

2/2

Foto: © NEWSFLARE/CRAIGC1985 / © NEWSFLARE/CRAIGC1985

Skriker av skräck när Ryanairplanet landar

Flygningen från Kanarieöarna hade förflutit utan problem.

Men när Ryanair-planet gick ner för landning hamnade man mitt i kastvinden.

Passagerarna kastades runt i kabinen och skrek av skräck.

– Vi tog mark med en sådan smäll att jag trodde att landningsstället skulle gå sönder, säger resenären Craig Cullinan till Daily Mail.

Planet – en Boeing 737-800 – var på väg från Fuerteventura på Kanarieöarna till Leeds i Storbritannien i fredags. Den drygt fyra timmar långa flygningen hade varit lugn, men under nedstigningen mot landningsbanan hamnade planet i kraftiga kastvindar.

Trots att planet krängde kraftigt lyckades piloten ta ner det till landningsbanan – men där studsade det till med sådan kraft att passagerarna ombord kastades runt i sina säten.

– Vi tog mark med en sådan smäll att jag trodde att landningsstället skulle gå sönder och att vi skulle glida längs landningsbanan, säger passageraren Craig Cullinan till Daily Mail.

Craig Cullinan filmade landningen.

Foto: © NEWSFLARE/CRAIGC1985 / © NEWSFLARE/CRAIGC1985

”Värsta landningen någonsin”

Craig Cullinan – som beskriver landningen som den värsta han någonsin upplevt – filmade hela sekvensen. När planet studsar till på landningsbanan hör man hur folk ombord skriker av skräck.

– Folk kastades till höger och vänster på planet. Till slut fick piloten kontroll på flygplanet och fick oss på rätt köl, säger han till tidningen.

Ryanair: Normal och säker landning

Enligt Ryan Air berodde den hårda landningen på kastvindarna. Bolagets presstalesperson säger också att landningen var ”normal och säker”, enligt Daily Mail.

Craig Cullinan är dock besviken på flygbolaget. I stället för att piloten bad om ursäkt för den hårda landningen, spelades Ryanairs signaturmelodi när planet taxade in mot gaten.

– Det var som att strö salt i såren, säger han till tidningen.

Leeds flygplats är den högst belägna i hela Storbritannien och är ökänd för sina hårda vindar. I januari 2016 tvingades ett landande flygplan från Genève dra på full gas för att undkomma de kraftiga vindbyarna. 

Annons

ELISABETH MONTGOMERY