Staden Malcesine med slottet Castello Scaligero. Härifrån kan man ta kabinbanan upp på berget Monte Baldo där det finns olika vandringsleder.
1 av 4: Staden Malcesine med slottet Castello Scaligero. Härifrån kan man ta kabinbanan upp på berget Monte Baldo där det finns olika vandringsleder.
Garda är en fin, liten stad med många restauranger i de smala gränderna.
2 av 4: Garda är en fin, liten stad med många restauranger i de smala gränderna.
I Verona utspelar sig Shakespeares "Romeo och Julia" och turister flockas under Julias ­balkong på Casa Giuliettas gård.
3 av 4: I Verona utspelar sig Shakespeares "Romeo och Julia" och turister flockas under Julias ­balkong på Casa Giuliettas gård.
Fantastiska Venedig.
4 av 4: Fantastiska Venedig.

Sköna Garda i Italien – platserna du måste se

Vilka utflykter kan vi göra runt Gardasjön?

Vi ska resa till Gardasjön och bo i orten Garda. Har ni tips på utflykter runt ­Gardasjön, till Venedig eller Verona? Vad ska vi inte missa på dessa platser?

/Roland Strömberg

Garda är en fin, liten stad med många restauranger i de smala gränderna. Därifrån kan ni åka (med båt om ni vill) till Sirmione, en annan stad som anses vara lite lyxigare än Garda. Där kan ni bland annat besöka 1200-talsborgen Rocca Scaligera med torn, bröstvärn, vallgrav och vindbrygga. Passa på att äta hemgjord glass. Butiker finns överallt.

­Vindistriktet Valpolicella

Längre norrut längs sjön hittar ni staden Malcesine med slottet Castello Scaligero. Därifrån kan ni ta kabinbanan upp på berget Monte Baldo där det finns olika vandringsleder.

Missa inte heller en tur genom ­vindistriktet Valpolicella.

Verona är mest känd för sin opera i en romersk amfiteater. Det är också där ­Shakespeares "Romeo och Julia" ­utspelar sig och turister flockas under Julias ­balkong på Casa Giuliettas gård.

Venedig är förstås värt en egen artikel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande