Brekeriet Beer i Malmö.
1 av 4: Brekeriet Beer i Malmö. Foto: Instagram
Omnipollo i Stockholm.
2 av 4: Omnipollo i Stockholm. Foto: Instagram
Lervig Aktiebryggeri i Stavanger
3 av 4: Lervig Aktiebryggeri i Stavanger Foto: Instagram
To Øl i Köpenhamn
4 av 4: To Øl i Köpenhamn Foto: Instagram

Skandinaviska ölet hyllas internationellt

Sverige, Norge och Damark har några av världens bästa mikrobryggerier.

Det slår den amerikanska sajten Bloomberg fast och listar sina absoluta favoriter bland ölbryggerierna i de tre grannländerna.

Skandinavisk öl är – precis som skandinavisk design – exakt och fläckfri, skriver Bloomberg i sin hyllning.

Sajten listar också de mest inspirerande bryggerierna som den törstige bör bocka av för den ultimata ölrundan. Här är ställena som uppmärksammas:

SVERIGE

Brekeriet, Malmö

 "Dedikerade till jäsning på vilda jästsvampar och/eller bakterier, dubbeljäser personalen vissa drycker genom att lägga till frukt, och resultaten är anmärkningsvärda", skriver Bloomberg och hyllar framför allt Brekeriets öl Cassis.

Stormaktsportern toppade RateBeer.coms lista. Foto: Pierre Bokvist

Närke Kulturbryggeri, Örebro

"För några år sedan toppade Närkes obskyra, limiterade upplaga av Kaggen! Stormaktsporter oväntat RateBeer.coms lista över världens 50 bästa öl ... Man kan bara hoppas på att den återvänder snart igen."

Omnipollo, Stockholm

"Ingen lista över spännande skandinaviska ölproducenter är komplett utan Omnipollo. Deras ölflaskor tillfredsställer både ögon och gom."

Tempel Brygghus, Uppsala

"Sedan sin första brygd sommaren 2014 har Tempel lyckats göra ett imponerande plask i Sveriges allt mer konkurrenstäta mikrobryggeriscen. För tillfället fokuserar man på suröl."

NORGE

Lervig Aktiebryggeri, Stavanger

"Lervig är ett utmärkt bryggeri med sin Brewer’s Reserve Barleywine, lagrad på Maker's Mark-bourbonfat, som främsta bevis."

DANMARK

To Øl, Köpenhamn

"To Øl lärde sig väl som lärjunge till Mikkeller och har utvecklats till en outtröttlig experimentator, känd för sina estetiska detaljer."

Nørrebro Bryghus, Köpenhamn

"Nørrebro är för den som är lika sugen på god öl som god mat: Det här är stället där båda tillverkas med samma vördnadsfulla omsorg."

Källa: Bloomberg

 

LÄS OCKSÅ:

 Malmö brygghus är en riktig dundersuccé
Bada i öl och skrubbas med vin – 5 udda spa
Thailand förbjuder selfies med ölflaskor
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande