Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sista minuten till solen – 10 bästa knepen för att hitta resan

Sista minuten till solen billigt, det är vad många letar efter just nu.

Charterbolagen har sålt slut på det mesta och flygbiljetter är dyra så här års.

Men lugn – det går att komma i väg utan att bli ruinerad.

Res i dag – och njut av värmen på en skön strand i morgon.

1 av 10

1. Res redan i dag

Allt fler tappar hoppet om att den svenska sommartemperaturen ska komma upp i shorts- och badläge. Deppiga semesterfirare letar efter resor söderut. Vartsomhelst bara det är soligt och varmt.

På Apollo, Ving och Fritidsresor är det desto gladare miner. Charterbolagen rapporterar rekordmånga sålda resor och sistaminutenpriserna ligger i topp. En ospecificerad resa till lågprisdestinationen Burgas i Bulgarien i början av augusti kan gå på 6 500 kronor, till Kreta kostar det över 8 000. Dyrare än vad en vanlig charter med specificerat hotell skulle ha kostat om man bokat tidigare.

Men nöden har ingen lag så vad ska man göra? Jo, följa dessa tips:


1. Res redan i dag

När sista minuten verkligen är sista minuten går priset ner – om det finns någon plats kvar. När detta skrivs slumpar Ving flygstolar till Ibiza från Köpenhamn för 599 kronor. Avresa om några timmar. Tänk på att kolla om det finns hotellrum först, exempelvis på Booking.com eller Hotels.com. Hotell är dyrt så här mitt i högsäsongen, men något brukar alltid finnas om man inte är för petig.

Däremot lönar det sig inte längre att åka ut till flygplatsen och chansa på att komma med. Internet gör att alla bokar först.

1 av 10