Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Singapore

Singapore är en supermodern och välordnad asiatisk storstad som har mycket att erbjuda.

Singapore är en supermodern och välordnad asiatisk storstad som har mycket att erbjuda.

1/3

Foto: ISTOCKPHOTO

Tolv gigantiska och konstgjorda träd förbinds av en promenadväg 22 meter ovan mark i Marina Bay. Skapelsen heter Supertree Grove.

Tolv gigantiska och konstgjorda träd förbinds av en promenadväg 22 meter ovan mark i Marina Bay. Skapelsen heter Supertree Grove.

2/3

Foto: ISTOCKPHOTO

I Singapore hittar du en blandning av det kryddiga orientaliska med det moderna västerländska.

I Singapore hittar du en blandning av det kryddiga orientaliska med det moderna västerländska.

3/3

Foto: ISTOCKPHOTO

Singapore med sina skyskrapor, shoppingcenter och effektiva tunnelbana är ofta första avstampet på resan i Asien och den sista anhalten före hemresan.

I Singapore behöver du aldrig ha tråkigt. Här kan du shoppa på Orchard Road, dricka Singapore Sling på Raffles Hotel eller bada i den svävande poolen på Marina Bays Sands. Barnfamiljer besöker gärna den botaniska trädgården och Singapores Zoo. Många låter sy upp en kostym hos någon av skräddarna i de stora shoppingcentren eller köper billiga märkeskläder i butikerna på Singapores klassiska shoppinggata Orchard Road.

Supermoderna stadsdelen

Marina Bay är Singapores modernaste stadsdel, byggd där det tidigare var havsbotten. Här hittar man vackra Gardens of the Bay, två gröna parker mest kända för sina stora stiliserade konstgjorda träd och växthusen Flower Dome och Cloud Forest.

Mycket i Singapore är supermodernt, men där finns också de äldre och genuina stadsdelarna Little India och Chinatown där indier respektive kineser bott i generationer. Där hittar man fortfarande billiga serveringar med traditionella rätter och tempel där tiden verkar stått stilla.

Singapores krogkvarter

I Boat Quay, Clarke Quay och Robertson Quay vid Singaporefloden har gamla lagerhus renoverats och förvandlats till populära bar- och krogkvarter, flankerade av de höga skyskraporna.

Singapore är riktigt varmt, året om, så det är skönt att åka ut och svalka sig på Sentosa Island där man hittar stränder, golfbanor, akvarium, nöjespark och mycket mer.

Att resa runt i Singapore är enkelt, man tar bara tunnelbanan, som är precis så ren och fri från tuggummin och fimpar som ryktet säger.

FAKTA: Singapore

Allmänna fakta: Före detta brittisk koloni som blev självständig och bildade en federation med Malaysia 1963. 1965 uteslöts Singapore från Malaysia och blev en egen stat.

Huvudstad: Singapore.

Bästa tiden att resa: Året om.

Restid: Från cirka 14 timmar med flygbyte.

Språk: Engelska, kinesiska, malaysiska, tamil.

Valuta: Singapore-dollar.

Tidsskillnad: Sju timmar före Sverige.

Visum: Behövs inte för svenska medborgare som stannar kortare än 90 dagar.

Statsskick: Republik.

Klimat: Tropiskt varmt och fuktigt med cirka 30 grader året om. Regn året om men mest i november–januari.

Landsnummer: +65.

Folkmängd: Cirka 5,5 miljoner.

Elektricitet adaptrar: Brittisk typ med tre fyrkantiga pinnar.

Säkerhet: Ett säkert land med låg risk för terrorattentat.

Bra att veta: Cirka 75 procent av invånarna är kineser vilket bland annat innebär att det kinesiska nyåret firas grundligt i januari eller februari. 

Bästa tipsen om Singapore

Här nedan har vi samlat våra bästa artiklar med inspirerande läsning om Singapore. 

Senaste artiklarna om Singapore