Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 20 mar 2015 16:41

Sicilien – följ med på kulinarisk smakresa

<strong>Italiensk lunchbuffé. </strong>Vid ett besök på vingården Buonivini bjuder Federica och Naomi på en liten lunchbuffé på bruschetta och vin.

Italiensk lunchbuffé. Vid ett besök på vingården Buonivini bjuder Federica och Naomi på en liten lunchbuffé på bruschetta och vin.

1/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>På siciliansk vingård. </strong>Britt-Inger Johansson och Elisabet Isaksson från Växjö njuter av den goda maten och drycken under ett olivträd på vingården Buonivini.

På siciliansk vingård. Britt-Inger Johansson och Elisabet Isaksson från Växjö njuter av den goda maten och drycken under ett olivträd på vingården Buonivini.

2/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>Matlagningskurs.</strong> Ägarinnan Nella Tuminello hjälper Söndags reporter Elisabet Axås att göra Cassata, en siciliansk efterrätt.

Matlagningskurs. Ägarinnan Nella Tuminello hjälper Söndags reporter Elisabet Axås att göra Cassata, en siciliansk efterrätt.

3/10

Foto: Elisabet Axås

Karl-Johan Petersson och Gunborg Helander, deltar i matlagningskurs, på Tenuta Carbonara.

Karl-Johan Petersson och Gunborg Helander, deltar i matlagningskurs, på Tenuta Carbonara.

4/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>Citrusodling. </strong>På Citrusgården Tenuta del Gelso finns också en mäktig bougainvillea.<br>Citr

Citrusodling. På Citrusgården Tenuta del Gelso finns också en mäktig bougainvillea.
Citr

5/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>Modica</strong>. Huvudgatan i Barockstaden.

Modica. Huvudgatan i Barockstaden.

6/10

Foto: Elisabet Axås

Citrusodlingen Tenuta del Gelso.

Citrusodlingen Tenuta del Gelso.

7/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>Chokladtillverkning.</strong> Laura Garraga tillverkar choklad i butiken Antica Dolceria Rizza, i staden Modica.

Chokladtillverkning. Laura Garraga tillverkar choklad i butiken Antica Dolceria Rizza, i staden Modica.

8/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>Marmelader.</strong> Eget mathantverk från gården Tenuta Carbonara där matlagningskursen hålls.

Marmelader. Eget mathantverk från gården Tenuta Carbonara där matlagningskursen hålls.

9/10

Foto: Elisabet Axås

<strong>Syrligt gott! </strong>Blodapelsinsallad från citrusodlingen, Tenuta del Gelso.

Syrligt gott! Blodapelsinsallad från citrusodlingen, Tenuta del Gelso.

10/10

Foto: Elisabet Axås

SICILIEN. Vin, apelsin, choklad och söta desserter. Vägen till Siciliens själ går genom magen.

Vi smakar oss igenom det vackra landskapet längst ner på södra sidan av ön.