Ligger hotellet verkligen så centalt som det verkar på hotellsajten? Och är fasaden så välputsad som den ser ut? Google Maps har svaret.
1 av 4: Ligger hotellet verkligen så centalt som det verkar på hotellsajten? Och är fasaden så välputsad som den ser ut? Google Maps har svaret. Foto: Sergei Butorin
Hårda beskärningar, olika filter och diverse tricks med Photoshop kan få en pool att se enorm ut – trots att den i verkligheten knappt är större än ett badkar.
2 av 4: Hårda beskärningar, olika filter och diverse tricks med Photoshop kan få en pool att se enorm ut – trots att den i verkligheten knappt är större än ett badkar. Foto: Colourbox
Hotellägare har anklagats för att fuska med omdömena, men Tripadvisor är ändå världens största hotellbetygssajt så läs så många omdömen du orkar.
3 av 4: Hotellägare har anklagats för att fuska med omdömena, men Tripadvisor är ändå världens största hotellbetygssajt så läs så många omdömen du orkar. Foto: Colourbox
Om du ska resa i USA går du in på Bedbug registry för att kolla om hotellet drabbats av ohyra.
4 av 4: Om du ska resa i USA går du in på Bedbug registry för att kolla om hotellet drabbats av ohyra. Foto: Colourbox

Sex varningstecken när du ska boka hotell

Hotellet var ju så fint på nätet. Stora rum, vacker utsikt och nära till allt…

Men i verkligheten var hotellrummet ett kyffe med utsikt mot en vägg.

Känner du igen dig? Lär dig sajten Smartertravels sex varningstecken när du bokar hotell.

1. Bilderna är hårt fotoshoppade

Hårda beskärningar, olika filter och diverse tricks med Photoshop kan få vilket kyffe som helst att se ut som ett designhotell. Kolla Oyster som lägger ut egna bilder från hotellen. Oyster Photo Fakeouts avslöjar några tricks. Hur man beskär poolen så det inte syns att den knappt är större än ett badkar till exempel.

2. Webbsidan är gammal

Om webbsidan inte uppdaterats på flera år har nog inte hotellet heller gjort det. Dubbelkolla med fler sajter.

3. Dåliga omdömen på Tripadvisor

Hotellägare har anklagats (ofta med rätta) att fuska med omdömena, men Tripadvisor är ändå världens största hotellbetygssajt så läs så många omdömen du orkar. Koncentrera dig på dem som är skrivna av någon med liknande behov som dina. Kolla också eventuella svar från hotellägaren. Är hen oförskämd där är det nog likadant på hotellet. Kolla också andra hotellsajter som Booking.com där bara de som bott på hotellen kan sätta betyg.

4. Det är svårt att få tag på en verklig person

Om du inte får ett trevligt svar på telefon eller mejl får du nog inget vidare bemötande på hotellet heller.

5. Google Maps och Streetview avslöjar läget

Ligger hotellet verkligen så centalt som det verkar på hotellsajten? Och är fasaden så välputsad som den ser ut? Google Maps har svaret.

6. Hotellet finns med i loppregistret

Om du ska resa i USA går du in på Bedbug registry för att kolla om hotellet drabbats av ohyra. Där rapporterar tidigare gäster sina erfarenheter.

 

LÄS MER:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande