Prins Carl Philip och hans vänner på Astir Beach club i Aten.
1 av 6: Prins Carl Philip och hans vänner på Astir Beach club i Aten. Foto: Bulls
Prinsen njöt av solen på den exklusiva strandklubben.
2 av 6: Prinsen njöt av solen på den exklusiva strandklubben. Foto: Bulls
Upptäck Greklands huvudstad Aten i prinsens fotspår.
3 av 6: Upptäck Greklands huvudstad Aten i prinsens fotspår. Foto: Colourbox
Ön Egina är ett mycket praktiskt utflyktsmål för den som vill hinna med ett ö-besök under Atenvistelsen. Den bergiga vulkanön ligger bara 25 kilometer utanför Aten.
4 av 6: Ön Egina är ett mycket praktiskt utflyktsmål för den som vill hinna med ett ö-besök under Atenvistelsen. Den bergiga vulkanön ligger bara 25 kilometer utanför Aten. Foto: Colourbox
Atens berömda hamnstad Pireus besöks av miljontals turister årligen.
5 av 6: Atens berömda hamnstad Pireus besöks av miljontals turister årligen. Foto: Leonid Andronov
Vouliagmeni rymmer flera av Grekland lyxigaste hus och villor. Här finns också fina stränder, lyxhotell och topprestauranger.
6 av 6: Vouliagmeni rymmer flera av Grekland lyxigaste hus och villor. Här finns också fina stränder, lyxhotell och topprestauranger. Foto: Colourbox

Semestra som prins Carl Philip i Grekland

Aten - om prins Carl Philip själv får välja.
Upptäck Greklands huvudstad i prinsens fotspår.
Här är ställena i Aten med omnejd som Carl Philip med vänner besökte under hans svensexa:

1. Egina

Ön Egina är ett mycket praktiskt utflyktsmål för den som vill hinna med ett ö-besök under Atenvistelsen. Den bergiga vulkanön ligger bara 25 kilometer utanför Aten och nås med flygbåt från hamnstaden Pireus på cirka 40 minuter. Inte minst atenarna själva uppskattar ön som ett mysigt utflyktsmål och turismen har vuxit stort på senare år. De flesta turister söker sig till öns nordöstra del kring den lilla staden Agia Marina där de bästa stränderna och de flesta hotellen finns. Ön har runt 12 000 invånare, de flesta bosatta i huvudorten Egina stad. En stor sevärdhet är Afaiatemplet, byggt på 500-talet före Kristus och ett av de största och bäst bevarade templen från den tiden. Egina är känd för sina pistaschnötter som anses bäst i hela Grekland.

Hit gjorde prinsen en heldagsutflykt med vänner och välpackade badväskor.

2. Pireus

Atens berömda hamnstad besöks av miljontals turister årligen då de allra flesta båtar ut i den grekiska övärlden utgår härifrån. Hamnen ligger tolv kilometer sydväst om Atens centrum och är Europas största då det gäller passagerartransporter med över 20 miljoner resenärer om året. Pireus är mycket gammal och fungerade som Atens hamnort redan för 2 500 år sedan. Efterlämningar visar att det redan för 4 600 år sedan bodde människor här.

3. Pisina Café

Ett exklusivt kafé och restaurang i Pireus med fin utsikt över hamnen. Anläggningen har fått sitt namn av att den är byggd kring en stor swimmingpool i mitten (piscina på italienska).

Här åt prinsens sällskap middag vid ett långbord med hamnutsikt.

Adress: Akti Themistokleous 25, Marina Zeas, Pireus

4. Glyfada

Den här välmående förorten i södra Aten är känd som "Greklands Beverly Hills" och berömd för att hysa många av landets rikaste och mest berömda personer bland sina boende. Här vimlar det av förstklassiga restauranger, lyxiga butiker och heta klubbar och barer. Det utsökta läget vid vattnet har lett till att området rymmer några av de mest exklusiva strandvillorna och trädgårdarna i hela Europa. Att en amerikansk flygbas låg här ända in på 90-talet sägs förklara områdets "amerikaniserade" atmosfär och speciella matkultur.

5. Bar Opus

Elegant restaurang och cocktailbar i Glyfada med cool musik och distingerat klientel. En ledande mötesplats för de yngre inom den rika stadsdelens förnäma elit.

Här fortsatte prinsens svensexa med drinkar.

Adress: Pandoras 9, Glyfada

6. Vouliagmeni

En liten kuststad två mil söder om Aten vars västra del består av de två halvöarna "Stora krabban" (Megalo) och "Lilla krabban" (Mikro Kavouri). Öarna rymmer flera av Grekland lyxigaste hus och villor. Här finns också fina stränder, lyxhotell, topprestauranger och såväl tennis- som vattensportklubbar. Ett av topphotellen här är Astir Palace Hotel med sin gyllene strand.

7. Astir Beach Club

En exklusiv beach club som tillhör hotellet med samma namn. Fantastisk strand och faciliteter som vollybollplaner, solbäddar, vindsurfning, yoga och vattenskidåkning.

Här slappade prinsens festgäng och konsumerade bland annat öl och tequila.

Adress: Apollonos 40, Vouliagmeni

8. Restaurang Ithaki

Berömd och exklusiv restaurang i Vouliagmeni med högt läge och fantastisk utsikt över bukten nedanför. Särskilt berömd för sina suveräna fiskrätter och glamorösa atmosfär. Ligger precis intill Astir Beach Club.

Här åt prinsen med sällskap kvällsmiddag.

Adress: Apollonos 28, Vouliagmeni

9. Akrotiri

En av Atens ledande nattklubbar med havsutsikt, berömda dj:s, dansgolv utmed stor pool och välklädd publik. Fantastiskt vackra miljöer och öppet till sent på morgontimmarna.

Här avslutades prinsens svensexa till housemusik och lättklädda dansare.

Adress: Vasileos Georgiou B5, Agios Kosmas

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande