Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
SAS slarvade bort Jesper Sandströms rullstol och lade sig ner på golvet efter att ha väntat i fyra timmar på sin rullstol.
SAS slarvade bort Jesper Sandströms rullstol och lade sig ner på golvet efter att ha väntat i fyra timmar på sin rullstol.
SAS slarvade bort Jesper Sandströms rullstol och lade sig ner på golvet efter att ha väntat i fyra timmar på sin rullstol.
SAS slarvade bort Jesper Sandströms rullstol och lade sig ner på golvet efter att ha väntat i fyra timmar på sin rullstol. Foto: Privat

SAS slarvade bort Jespers rullstol

Rullstolsburne Jesper Sandström, 24, Bryssel-resa fick en mardrömsavslutning.

När hans flygplan landade i Luleå fanns hans rullstol nämligen inte med på bagagebandet.

– Jag fick vara utan rullstol i 20 timmar, säger Jesper Sandström till Expressen.

FAKTA

Här är Jespers Facebook-inlägg

 

Här ligger jag på golvet i ankomsthallen på Luleå flygplats, efter att slarvat bort min rullstol.

Detta var slutet på en riktig helvetesresa till och från Bryssel. Allt började med att SAS tappade bort alla mina kläder, i en väska som jag fäst på rullstolen för att ta med som handbagage, just därför att jag absolut inte ville bli av med den.

 

SAS sa att det var osäkert med kompensation, så jag levde i fyra dagar i smutsiga kläder och tvättade dem i hotellets badrum.

När jag till sist kommer hem till Luleå sent igår kväll så får jag veta att min rullstol saknas. Mitt enda alternativ var då en lånerullstol från flygplatsen, en rullstol som är anpassad för att transportera folk, inte för att köra själv.

 

Jag tar mig knappt fram i den på egen hand och kommer alltså inte utanför dörren förrän SAS lyckas hitta och återföra min egen stol.

Det här är helt oacceptabelt och drabbar mig på ett så fruktansvärt tråkigt och omfattande sätt. Inte bara har jag blivit av med kläder och väska för tusentals kronor, jag kan inte ta mig utanför dörren själv.

 

Jag är verkligen inte den som klagar i onödan, men jag lägger upp denna bild i hopp om att den ska spridas och att SAS ska tvingas till att kompensera mig, oavsett vad deras villkor säger. Det är en sak att förlora lite kläder, en helt annan sak att förlora hela sin rörelsefrihet.

Dela och gilla så mycket vi kan - så får vi hoppas på att detta aldrig någonsin händer igen!

 

UPPDATERING 20:00 2012-12-06:

Nu har SAS alltså levererat rullstolen! Väskan saknas fortfarande, men de säger sig söka för fullt och lovade full ersättning i det fall den inte hittas.

 

Sluta hata på SAS i kommentarsfältet, det gör ingenting bättre! Jag har flugit felfritt med dem i flera års tid och alltid fått mer än tillräcklig hjälp. Ibland brister det - det gäller nog de allra flesta företag i hela världen. Sociala medier är ett fantastiskt verktyg för att få uppmärksamhet, men tyvärr nås man också av märkliga människor, bl.a som bara vill bråka och klaga. Lägg ned! Var glad åt att saker och ting ser ut att lösa sig på ett bra sätt. Tack till alla som hjälpt till att sprida den här bilden - och gjort det på ett positivt, konstruktivt sätt!

Jesper Sandström från Luleå är politiskt engagerad och hade rest till Bryssel för att besöka EU-parlamentet. Men resan blev inte riktigt som han tänkt sig.

– Min resväska försvann, så jag fick ha samma kläder alla fyra dagar jag var där. Jag fick tvätta dem i handfatet, säger Jesper Sandström.

Lade sig ner på golvet

Men värst, tycker Jesper Sandström, var att hans rullstol saknades när hans plan äntligen landade i Luleå efter gårdagens flygkaos.

– Jag har vad som i dagligt tal kallas för en cp-skada, cerebral pares. Det innebär att jag inte har någon kontroll över mina ben. Det var tur att det här drabbade mig, som är en relativt självgående människa, och inte någon som blev helt förkrossad över det här, säger Jesper Sandström.

Till slut blev han så trött av all väntan att han lade sig ner på golvet på Kallax-flygplatsen i Luleå.

– Jag ordnade skjuts hem med taxi, men har missat en del både skola och jobb eftersom den lånerullstol jag fick inte fungerar som min rullstol. Den rullstolen jag fick är till för att transportera folk i, och går inte att köra själv, säger Jesper Sandström.

SAS: "Väldigt tråkigt"

Efter 20 timmar hittades dock rullstolen och kunde köras hem till Jesper i Luleå. På SAS, som var det flygbolag Jesper Sandström flög med, beklagar man händelsen:

– Det här är förstås väldigt, väldigt, väldigt tråkigt. Men man måste komma ihåg att gårdagens flygtrafik var speciell, säger Malin Selander, pressansvarig på SAS i Sverige och fortsätter:

– Vi har fått bra kontakt med Jesper, och håller just nu på att se över vilken typ av kompensation han kan komma att få.