Dennis Karlsson och hans nya kompis – den morotsätande kängurun från Australien. Selfien är en stillbild från en så kallad GoPro-kamera.
Dennis Karlsson och hans nya kompis – den morotsätande kängurun från Australien. Selfien är en stillbild från en så kallad GoPro-kamera. Foto: Dennis Karlsson / Fotoguru.se

Så tog Dennis, 26, från Lund årets bästa selfie

Livet på resande fot kan ge minnen för livet. I synnerhet om man har kameran med sig.

För Dennis Karlsson slutade ett möte med en hungrig känguru i Australien i hans livs bästa selfie.

– Jag tyckte att han verkade vara en skön lirare och jag tror att han tyckte om mig också.

Dennis Karlsson, 26, tröttnade på vardagslivet i Lund och gav sig ut på resande fot.

Just nu befinner sig Dennis i Australien och där bjuds det på allt annat än vardagsliv.

Eller vad sägs om selfies med vilda djur?

Häromdagen lyckades Dennis ta en selfie med en känguru – samtidigt som han blev matad av kängurun i fråga.

Dennis och hans arbetskamrater hade åkt till en strand med förhoppningar om att få se vilda djur.

– Vi lade våra saker på stranden och började gå runt. Vi hann gå i knappt fem minuter då vi såg en känguru som hade hoppat fram till min väska och börjat plundra. Han hade fått tag i min påse morötter som jag tagit med som matsäck, berättar Dennis och fortsätter:

– Jag sprang tillbaka till min väska och när jag kom fram blev det en dragkamp om morotspåsen, men jag vann.

Och kängurun fattade snabbt tycke för skåningen.

– Han var väldigt tam för att vara vild, och trots bråket om morotspåsen tyckte jag att han verkade vara en skön lirare och jag tror att han tyckte om mig också.

"100 procent äkta"

Kärlek börjar som bekant alltid med bråk och det oväntade mötet på stranden resulterade sedan i en selfie tillsammans.

– Eftersom att båda tycker om morötter fick jag idén om att ta en selfie på mig med min nya vän och ha "Lady och Lufsen" som bildtema. Som fotograf är jag väl medveten om att man alltid ska ha med kameran. Men i stället för att det ser ut som att vi "Lady och Lufsar" en morot ser det ut som han matar mig med moroten. Bilden kom att skildra en lite komisk twist på relationen mellan människa och djur. Ombytta roller liksom. Min titel på bilden när jag laddade upp den blev "Hey Jack, take a photo of me feeding this human!"

Dennis Karlsson från Lund är ute på resande fot. Foto: Dennis Karlsson

Dennis är fotograf och hans vänner är vana vid att han emellanåt publicerar redigerade och manipulerade bilder på nätet.

Selfien med kängurun togs med en GoPro-kamera och är äkta, intygar Dennis.

– Folk tror nog att den här bilden också är manipulerad. Det gör ju att värdet minskar för många, och den betraktas nog inte som lika unik. Men den här är 100 procent äkta!

I går lade Dennis upp bilden på Facebook och den fick snabbt närmare 600 likes.

"Asså jag skrattar så sjukt mycket!!" skriver en person.

"Härlig bild", skriver en annan.

Nära att bli krokodilmat

Det är inte första gången som Dennis försöker hänga med vilda djur i Australien.

En gång "råkade" han svalka sig i en flod känd för sina krokodiler – trots att han mycket riktigt var medveten om faran.

– När vi kom dit såg vi en massa små krokodiler som rusade ner i vattnet för att gömma sig. Coolt, tyckte vi. Efter en stund blev vi väldigt varma och jag bestämde mig för att hoppa i och simma runt i det grumliga vattnet i cirka 20-25 minuter.

Det låter farligt...

– Ren tur att jag inte blev krokodilmat. När vi kom tillbaka till farmen sa bonden att det finns ett krokodilnäste var hundrade meter längs den floden. Mor fick problem att sova ett par dagar efter att jag berättat om mitt lilla dopp, och jag var tvungen att lova att inte göra riktigt så dumma saker igen.

 

Allt om Resor har tidigare skrivit om svenske Victor från Helsingborg, vars vardag går ut på att ta selfies med vithajar (!) och andra rovdjur – se hans unika bilder från under vattenytan här! 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!