Så smart har du aldrig packat din resväska

Packa smart inför weekendresan.

Vill du resa med bara handbagage gäller det att kunna konsten att packa.

En sak vana flygare som kabinpersonalen på British Airways är experter på.

Här är flygpersonalens bästa packtips:

https://www.youtube.com/watch?v=P_qCppTlZpI

 Rulla alltid dina kläder, det skapar mer plats i väskan och hindrar kläderna från att bli skrynkliga
Genom att du fyller nerpackade skor med strumpor och underkläder frigör du mer utrymme, samtidigt som det hjälper skorna hålla formen
Packa ner ett par "doftservetter" mellan kläderna så känns kläderna fräschare när du packar upp dem.
Ett tips är att inte bära accessoarer så som bälte, smycken och klocka då du vid säkerhetskontrollen spar mycket tid på att inte behöva stå och klä av och på dig
Ha inte vassa föremål i handbagaget. Många gör misstaget att ta med sig nagelsax, pincett eller liknande och blir sedan av med dem vid säkerhetskontrollen.
Det är smart att ha pass, boardingkort, pengar och adresser tillgängliga i en annan handväska eller i fickan, alternativt överst i handbagaget. Så behöver du inte gräva dig igenom packningen varje gång du behöver visa pass och boardingkort. Du kommer även att behöva visa boardingkort när du shoppar taxfree.
Kabinpersonal ofta har med sig ett litet skohorn i handbagaget, så de snabbt kan få på och av sig skorna under säkerhetskontroller.
Måtten på handbagaget kan variera mellan olika flygbolag så var noga med att kolla vad som gäller så du slipper checka in väskan om din väska skulle vara för stor.
Om du vet att du kommer ha övervikt, försök köpa till bagage på nätet, då det oftast är mycket billigare. Om du är tvungen att ordna med det på flygplatsen är det bra att ha med sig kontanter då vissa flygbolag insisterar på att du ska betala bagaget med kontanter. Har du bråttom, kan detta ställa till det för dig.
Var snäll mot dig själv och skaffa en väska på hjul.  Din rygg kommer att tacka dig.
Idag vet de flesta att flaskor med över 100 ml flytande vätska inte är tillåtet att ta med sig genom säkerhetskontrollen. Allt med vätska i ska även placeras i en genomskinlig och förseglad plastpåse. Förbered genom att packa all flytande vätska i plastpåse, för att snabbare och smidigare ta dig igenom säkerhetskontrollen
 

Källa: BA Press