10 tips som hjälper dig slippa packpaniken.
10 tips som hjälper dig slippa packpaniken. Foto: Mirela Schenk

Så packar du lätt och rätt inför resan - tips!

Är allt du packat ner verkligen motiverat? Tänk på att varje sak du  packar ner adderar till den totala vikten. Här är 10 tips för att göra  resan billigare, smidigare och miljövänligare.

Res Expressen

1. Gör en packlista och håll fast vid den. Motstå att slänga ner sista minuten-saker.
2. Om du rullar kläderna i stället för att vika så skrynklas de inte men du sparar ändå massor med utrymme i väskan. Reser du i affärer och har kavajer med dig i väskan? Vänd dem ut och in innan du viker ihop dem, då blir de betydligt mindre skrynkliga.
3. Gör det till en vana att alltid resa med ett handbagage vid kortare resor, så slipper du väntandet vid bagagebandet.
4. Tekniska prylar såsom datorn väger mycket. Unna dig själv jobbledighet på riktigt och lämna laptopen hemma.
5. Förenkla. Lämna allting du inte behöver hemma. De kanske inte har svenskt kaffe på hotellet, men det kan vara kul att prova något nytt som omväxling.
6. Spara prover på schampo och balsam från tidningar och ta med dem på resan. Eller köp små förpackningar av hygienartiklarna som du sedan gör slut på under semestern.
7. Behåll jackan på! Om du reser i de tyngsta kläderna och skorna, så sparar du automatiskt en massa vikt i väskan.
8. Planera redan innan vilka outfits du ska ha på dig under resan. Kom ihåg att det går att använda dem fler än en gång, och att du kan kombinera ett plagg på flera olika sätt.
9. Lägg fram allt på golvet som du ska packa ner i väskan. Då får du en överskådlig blick och kan ta bort överflödiga saker.
10. När du packar upp efter en resa, gå igenom vad du verkligen använde. På så sätt kan du lämna de onödiga sakerna hemma till nästa gång.


Tipsen kommer från Easyjet.