Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Om du reser med en vän, be om två sängar.Om du reser med en vän, be om två sängar.Om du reser med en vän, be om två sängar.
Det finns enkla knep att ta till för att sova bättre på hotellet.Det finns enkla knep att ta till för att sova bättre på hotellet.Det finns enkla knep att ta till för att sova bättre på hotellet.
1 AV 2
Om du reser med en vän, be om två sängar.
Foto: Colourbox
2 AV 2
Det finns enkla knep att ta till för att sova bättre på hotellet.
Foto: Lev Dolgachov

Så får du en bättre sömn på hotellet

Många har problem med att sova på hotell.

Men det finns några hemliga knep att ta till.

Läs, skriv ut och spara!

1. Tyst rum

När du bokar, be om att få ett tyst rum. Ju högre upp och ju längre bort från hissar, ismaskiner och städskrubb - desto bättre. Hörnrum är bra! Får du ett rum med oväsen har du alltid rätt att få byta, om inte hotellet är fullbokat.

2. Torr och instängd luft

Sätt på luftkonditioneringen så fort du kommer in i rummet eller öppna fönstret. Sätt i gång en varmdusch och lämna badrumsdörren öppen så du får in fukt i rummet.

3. Fräschare rum

Fråga om hotellet genomgått en renovering nyligen. De görs oftast på en våning i taget och du vill så klart bo på ett plan där det redan gjorts, där är renare, luktar bättre och finns förmodligen nya sängkläder.

 

LÄS OCKSÅ: 11 bästa städerna för en vinterweekend

4. Mörkt rum

Försäkra dig om att få ett rum med mörkläggningsgardiner. Tag även med dig ögonbindel.

5. Oväsen utanför

Fråga vilken tid soporna hämtas och lämnas utanför fönstret. Är det för tidigt, byt rum! Undvik rum mot pool och restaurang. Ibland kan det vara värt att välja bort en finare utsikt mot lugn och ro. Glöm inte öronproppar!

6. Kudd-alternativ

Om du har nack- och ryggproblem, fråga hotellet innan avresan vad de har för kuddalternativ, många moderna hotell har både olika storlekar och fasthet. Kan de inte erbjuda det, överväg att ta med din egen kudde.

7. Kolla av sängarna

Om du reser med en vän, be om två sängar. Du får mycket bättre sömn av att sova själv än bredvid någon som du inte är van att sova med. Be om en queen- eller fullsize-säng i stället för en king. Mindre madrasser blir inte lika nedsjunkna och mjuka. Är madrassen dålig, be att få byta rum.

8. Stör ej, tack

Häng skylten att du inte vill bli störd, på dörren. En del hotell börjar med städning tidigt på morgonen. Du kan också be hotellet att inte släppa upp några samtal på rummet. Du slipper felringningar.

 

Missa inget från Allt om Resor, följ oss på Facebook.

 

 

Källa: health.com, Independenttraveler.com