Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ingången till Rhodos gamla stad.Ingången till Rhodos gamla stad.Ingången till Rhodos gamla stad.
Klostret vid Tsambika Beach.Klostret vid Tsambika Beach.Klostret vid Tsambika Beach.
1 AV 2
Ingången till Rhodos gamla stad.
Foto: shutterstock
2 AV 2
Klostret vid Tsambika Beach.
Foto: shutterstock

Rhodos – 11 favoriter du inte får missa på ön

Såväl kulturintresserade som soldyrkare vallfärdar till Rhodos. Här finns allt från bra shopping till fina badvikar som Stegna, fina byar som Lindos, magisk natur, rika nöjen och populära resorter.

1. Kallitheas naturliga källor

Kallitheas naturliga källor var redan under antiken en plats som människor sökte sig till för att hela kropp och själ. Det moderna kurbadet som byggdes av italienarna 1929 har renoverats vackert. Fridfull stämning i naturskön miljö runt stranden i en liten vik och ett intressant museum över denna historiska plats.
Adress: Leof. Kallitheas 80, öppet från 08:00 till 18:00 varje dag.

Kallitheas naturliga källor.Kallitheas naturliga källor.Kallitheas naturliga källor.
Kallitheas naturliga källor. Foto: shutterstock

2. Atlantica Club Aegean Blue, Kolymbia

Exklusivt all-inclusive-hotell i direkt anslutning till både mysiga byn Kolymbia och fantastiska stränder.
ANNONS: Läs mer och boka Atlantica Club Aegean Blue här [extern länk]

Lyxboende i Kolymbia.Lyxboende i Kolymbia.Lyxboende i Kolymbia.
Lyxboende i Kolymbia. Foto: KIMME PERSSON

3. Tsambika

Lång, långgrund sandstrand med mjuk sandbotten i en fridlyst bukt utan hotell. Paradisisk under lågsäsong - då är en dag i denna barnvänliga bukt en lisa för själen. Men i juli och augusti blir parasollen snabbt blir upptagna och många trängs om saligheten på denna supersköna strand.
Adress: 26 kilometer söder om Rhodos stad.

Tsambika Beach.Tsambika Beach.Tsambika Beach.
Tsambika Beach. Foto: shutterstock

4. Stegna

En av de finaste och mest stillsamma badbukterna på Rhodos med strand av småsten, söder om Tsambika på östkusten. Här kan man hitta billiga privata rum och mysiga tavernor.
Adress: 22 km norr om Lindos.

Lugna, vackra Stegna.Lugna, vackra Stegna.Lugna, vackra Stegna.
Lugna, vackra Stegna. Foto: shutterstock

LÄS MER: Guide: Upptäck Rhodos sevärdheter på östkusten

5. Epta Piges – de sju källorna 

Nära Kolymbia på östkusten ligger Epta Piges, de sju källorna. Vandra barfota i det iskalla vattnet vid den lilla sjön och vattenfallet. Källorna mynnar ut i ett 186 meter långt undervattensdike. Sällsamt vacker plats och förvånansvärt okänd. Stanna på tavernan och njut länge i magisk naturprakt.

Adress: Mellan Rhodos stad och Lindos, strax väster om Tsambika Beach.

6. Faliraki

Falikari är stället för den som söker fart och fläkt, både dag och natt. Här finns Greklands största vattenpark (Faliraki Waterpark), välskötta stränder samt Rhodos mesta nöjesliv i en härlig blandning av barer, restauranger, pubar och nattklubbar.
Adress: 15 kilometer från Rhodos stad.

Gigantisk vattenpark i Faliraki om du tröttnat på Medelhavets vatten.Gigantisk vattenpark i Faliraki om du tröttnat på Medelhavets vatten.Gigantisk vattenpark i Faliraki om du tröttnat på Medelhavets vatten.
Gigantisk vattenpark i Faliraki om du tröttnat på Medelhavets vatten. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

7. Historia i gamla staden i Rhodos

Mysiga medeltidsgränder med små butiker som gör en promenad i gamla staden i Rhodos till ren shoppinglycka. Moskén Hassan Pasha, stormästarens slott från Johanniterriddarnas tid på Rhodos 1306-1519, bysantinska kapell, pittoreska bilfria gränder, mysiga tavernor och coola barer vid små torg.

Ringmuren som omgärdar Rhodos gamla stad.Ringmuren som omgärdar Rhodos gamla stad.Ringmuren som omgärdar Rhodos gamla stad.
Ringmuren som omgärdar Rhodos gamla stad. Foto: shutterstock

8. Shopping Rhodos stad

Affärerna i Gamla stan har öppet sent på kvällen. Gatorna Aristotelous, Sokratous och gator runt Ippokratis-platsen ligger mitt i Gamla stans shoppingområde. Här hittar man mängder av souvenirbutiker, juveleraraffärer, allt från smycken, klockor, trendiga och dyra märkeskläder till frukt och bakverk. Den populäraste marknaden heter Agios Dimitris och slår upp sina stånd vid kyrkogården i Gamla stan. Marknaden har öppet varje onsdag och lördag under sommaren. På torsdagar går man till marknaden vid Diagoras-stadion där det erbjuds allt från frukt till mattor.

Den bästa shoppingen på Rhodos hittar du i Rhodos stad. De största shoppinggatorna heter Ethnarchou Makario och Sokrates, båda i Gamla stan. Det finns även en hel del mindre gågator i närheten som har mängder med små härliga butiker.Den bästa shoppingen på Rhodos hittar du i Rhodos stad. De största shoppinggatorna heter Ethnarchou Makario och Sokrates, båda i Gamla stan. Det finns även en hel del mindre gågator i närheten som har mängder med små härliga butiker.Den bästa shoppingen på Rhodos hittar du i Rhodos stad. De största shoppinggatorna heter Ethnarchou Makario och Sokrates, båda i Gamla stan. Det finns även en hel del mindre gågator i närheten som har mängder med små härliga butiker.
Den bästa shoppingen på Rhodos hittar du i Rhodos stad. De största shoppinggatorna heter Ethnarchou Makario och Sokrates, båda i Gamla stan. Det finns även en hel del mindre gågator i närheten som har mängder med små härliga butiker. Foto: shutterstock

9. Pittoreskt i Lindos

Pittoresk by med vita hus som klänger ned för berget under Akropolis-borgens fina panorama. Missa inte en middag här under lågsäsong men akta för horder med dagsturister under högsäsong. I de vindlande gränderna bör man strosa sena milda kvällar och insupa magin i fina butiker och konstgallerier.

I Lindos vindlande gränder bör man strosa sena milda kvällar.I Lindos vindlande gränder bör man strosa sena milda kvällar.I Lindos vindlande gränder bör man strosa sena milda kvällar.
I Lindos vindlande gränder bör man strosa sena milda kvällar. Foto: NICHOLAS PITT

10. Prasonísi

Vindsurfarnas favoritplats på sydspetsen av ön. Åk hit om ni letar efter de häftigaste vågorna, en härlig vild strand med mycket privat utrymme i ett av öns vackraste havslandskap. Hyr vespa eller bil och åk längs med kustvägen med en oexploaterad och genuin Rhodos-känsla bevarad.

Prasonísi är ett mecka för vindsurfare.Prasonísi är ett mecka för vindsurfare.Prasonísi är ett mecka för vindsurfare.
Prasonísi är ett mecka för vindsurfare. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

11. Genuina och natursköna Salakos

Vill ni uppleva en mysig riktigt grekisk by är Salakos bästa tipset. Bo i det stämningsfulla lilla hotellet Nimfi. Vandra på en 1500 meter lång trappa uppför berget till underbara utsikter. Se öns finaste bysantinska kapell, Agios Nikolaos Fountoukli. Härlig bergsnatur, angenäma dofter och stor frid. 

Det lilla bysantinska kapellet i Salakos.Det lilla bysantinska kapellet i Salakos.Det lilla bysantinska kapellet i Salakos.
Det lilla bysantinska kapellet i Salakos. Foto: Shutterstock / Allt om Resor

LÄS MER: Rhodos 7 bästa stränder – och andra bra tips på ön