Bästa shoppingen hittar du i Rhodos stad.
1 av 6: Bästa shoppingen hittar du i Rhodos stad. Foto: Shutterstock
Lindos är en pittoresk by med vita hus som klänger ned för berget under Akropolis-borgens fina panorama.
2 av 6: Lindos är en pittoresk by med vita hus som klänger ned för berget under Akropolis-borgens fina panorama. Foto: Andreas Strömberg
Tsambika är en lång, långgrund sandstrand med mjuk sandbotten i en fridlyst bukt utan hotell.
3 av 6: Tsambika är en lång, långgrund sandstrand med mjuk sandbotten i en fridlyst bukt utan hotell. Foto: Andreas Strömberg
I Lindos vindlande gränder bör man strosa sena milda kvällar
4 av 6: I Lindos vindlande gränder bör man strosa sena milda kvällar Foto: Andreas Strömberg
Atlantica Aegean Park är en näst intill klimatneutral hotellanläggning utanför Kolymbia.
5 av 6: Atlantica Aegean Park är en näst intill klimatneutral hotellanläggning utanför Kolymbia. Foto: Kimme Persson
Pittoreska bilfria gränder, mysiga tavernor och coola barer vid små torg i Rhodos gamla stad.
6 av 6: Pittoreska bilfria gränder, mysiga tavernor och coola barer vid små torg i Rhodos gamla stad. Foto: Andreas Strömberg

Rhodos – 11 favoriter du inte får missa på ön

Såväl kulturintresserade som soldyrkare vallfärdar till Rhodos. Här finns allt från bra shopping till fina badvikar som Stegna, fina byar som Lindos, magisk natur, rika nöjen och populära resorter.

1. Kallitheas naturliga källor

Kallitheas naturliga källor var redan under antiken en plats som människor sökte sig till för att hela kropp och själ. Det moderna kurbadet som byggdes av italienarna 1929 har renoverats vackert. Fridfull stämning i naturskön miljö runt stranden i en liten vik och ett intressant museum över denna historiska plats.

Adress: Leof. Kallitheas 80

Kallitheas naturliga källor. Foto: Shutterstock

2. Atlantica Club Aegean Blue

En näst intill klimatneutral hotellanläggning utanför Kolymbia. En stor del av maten är lokalproducerad, fossila bränslen förbjudna och vattnet värms med solfångare. Fokus på träning och hälsa. ”Designrum” med Playstation 3, dockningsstation för mp3-spelare och wifi.

ANNONS: Läs mer och boka Atlantica Club Aegean Blue här [extern länk]

3. Tsambika

Lång, långgrund sandstrand med mjuk sandbotten i en fridlyst bukt utan hotell. Paradisisk under lågsäsong - då är en dag i denna barnvänliga bukt en lisa för själen. Men i juli och augusti blir parasollen snabbt blir upptagna och många trängs om saligheten på denna supersköna strand.

Adress: 26 kilometer söder om Rhodos stad.

Tsambika Beach. Foto: SHUTTERSTOCK

4. Stegna

En av de finaste och mest stillsamma badbukterna på Rhodos med strand av småsten, söder om Tsambika på östkusten. Här kan man hitta billiga privata rum och mysiga tavernor. 

Lugna, vackra Stegna. Foto: Shutterstock

LÄS MER: Guide: Upptäck Rhodos sevärdheter på östkusten

5. De sju källorna – Epta Piges

Nära Kolymbia på östkusten ligger Epta Piges, de sju källorna. Vandra barfota i det iskalla vattnet vid den lilla sjön och vattenfallet. Källorna mynnar ut i ett 186 meter långt undervattensdike. Sällsamt vacker plats och förvånansvärt okänd. Stanna på tavernan och njut länge i magisk naturprakt.

Adress: Mellan Rhodos stad och Lindos, strax väster om Tsambika Beach.

6. Fest natten långi Faliraki

Faliraki fick dåligt rykte som urartad nöjesby men atmosfären bland barer och nattklubbar har fräschats upp. Festa loss med billiga drinkar, skön housemusik och nya glada vänner från hela världen. Om ork finns kvar väntar här även Europas största vattenland.

7. Historia i gamla staden i Rhodos

Mysiga medeltidsgränder med små butiker som gör en promenad i gamla staden i Rhodos till ren shoppinglycka. Moskén Hassan Pasha, stormästarens slott från Johanniterriddarnas tid på Rhodos 1306-1519, bysantinska kapell, pittoreska bilfria gränder, mysiga tavernor och coola barer vid små torg.

8. Shopping Rhodos stad

Den bästa shoppingen på Rhodos hittar du i Rhodos stad. Den största shoppinggatorna heter Ethnarchou Makario och Sokrates, båda i Gamla stan. Det finns även en hel del mindre gågator i närheten som har mängder med små härliga butiker. 

Affärerna i Gamla stan har öppet sent på kvällen. Gatorna Aristotelous, Sokratous och gator runt Ippokratis-platsen ligger mitt i Gamla stans shoppingområde. Här hittar man mängdera av souvenirbutiker, juveleraraffärer, allt från smycken, klockor, trendiga och dyra märkeskläder till frukt och bakverk. Den populäraste marknaden heter Agios Dimitris och hålls intill kyrkogården i Gamla stan. Marknaden har öppet varje onsdag och lördag under hela sommarhalvåret. Torsdagar kan man besöka marknaden vid Diagoras-stadion. Här kan du fynda färsk frukt & grönt, frukt, kläder, skor, tyger, mattor med mera.

Bästa shopping hittar du i Rhodos stad. Foto: Shutterstock

9. Pittoreskt i Lindos

Pittoresk by med vita hus som klänger ned för berget under Akropolis-borgens fina panorama. Missa inte en middag här under lågsäsong men akta för horder med dagsturister under högsäsong. I de vindlande gränderna bör man strosa sena milda kvällar och insupa magin i fina butiker och konstgallerier.

10. Prasonísi

Vindsurfarnas favoritplats på sydspetsen av ön. Åk hit om ni letar efter de häftigaste vågorna, en härlig vild strand med mycket privat utrymme i ett av öns vackraste havslandskap. Hyr vespa eller bil och åk längs med kustvägen med en oexploaterad och genuin Rhodos-känsla bevarad.

Prasonísi är ett mecka för vindsurfare. Foto: Shutterstock

11. Genuina och natursköna Salakos

Vill ni uppleva en mysig riktigt grekisk by är Salakos bästa tipset. Bo i det stämningsfulla lilla hotellet Nimfi. Vandra på en 1500 meter lång trappa uppför berget till underbara utsikter. Se öns finaste bysantinska kapell, Agios Nikolaos Fountoukli. Härlig bergsnatur, angenäma dofter och stor frid. 

LÄS MER: Rhodos 7 bästa stränder – och andra bra tips på ön

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande