Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Resväska bäst i test – åtta hårda resväskor

Om proffsresenären får välja resväska är vikten, inredningen och hållbarheten viktiga detaljer.

Dessutom bör den vara lättrullad, ha ett vattentätt säkerhetsblixtlås och många års garanti som signalerar tillverkarens tilltro till väskans kvalitet!

Allt om resor har testat åtta hårda resväskor för alla slags resenärer.

Och hittat en som är bäst i test!

Proffsresenärens val.

1 av 8

1. Firelite, Samsonite

Namn: Firelite, Samsonite.

Betyg: 5.

Kommentar: Dyr, men tålig kvalitetsväska för proffsresenärer som värdesätter låg vikt och funktionalitet som vattentätt säkerhetsblixtlås och en praktisk och lättrengjord inredning. En väska som tål många resor under flera år vilket motiverar det högre priset, men så har den också 10 års garanti.

Cirkapris: 4 199 kronor.

Mått: 69 x 47 x 29 centimeter.

Vikt: 2,6 kilo.

Volym: 77 liter.

Tillverkningsland: Ungern.

Teleskophandtagets längd: 103 centimeter

Antal hjul: 4 enkla hjul.

Garanti: 10 år.

Kontaktinfo: www.samsonite.se


SÅ GJORDE VI TESTET:

Resväskorna har testats på resor inom och utom Sverige på ett varierat underlag under ett par månaders tid. Väskorna har jämförts sinsemellan och bedömts efter funktion, kvalitet, vikt, design och säkerhet. Ett vanligt stöldproblem vid bagagehanteringen är när blixtlås kan öppnas lagom stort för att man kan sticka in en hand. Alltfler resväskor kommer därför numera med säkerhetsblixtlås.


3 TIPS

1. Välj en lättviktsväska så kan packningen väga mer och du slipper betala för överviktskilon.


2. Långt teleskophandtag gör att väskan hamnar längre från benen samtidigt som man får plats för en extra väska ovanpå.


3. Dyr eller billig? Satsa på en billig väska om du tycker om förändringar och vill byta väska ofta. Vill du ha en väska som håller över åren är det värt att lägga en större summa, väskans garanti är en kvalitetssignal som visar tillverkarens tilltro till produkten som testats för att hålla i många år.


Packavdelare och packremmar

Väskornas inredning varierar, ju fler fack desto lättare går det att organisera packningen. En väska med fast packavdelare som stängs med dragkedja håller packningen bättre på plats än en packavdelares som fästs med knäppspännen. Packremmar håller packningen på plats, är de elastiska eller spännbara kan packningen vara mer flexibel.


TSA-lås

Alla väskor i testet är utrustade med TSA-lås, ett lås som tullen i USA kan öppna utan att behöva bryta upp väskan. Samtliga väskor vi testat har dragkedjor som också är utformade så att de kan låsas med separat hänglås.

1 av 8