Jinna Yang med sin pappa som pappersdocka, vid Louvren i Paris.
1 av 5: Jinna Yang med sin pappa som pappersdocka, vid Louvren i Paris. Foto: instagram.com/greaseandglamour
Jinna Yang tog med sig pappan till Lutande tornet i Pisa.
2 av 5: Jinna Yang tog med sig pappan till Lutande tornet i Pisa. Foto: instagram.com/greaseandglamour
Framför Blå lagunen på Island.
3 av 5: Framför Blå lagunen på Island. Foto: instagram.com/greaseandglamour
Här är de vid Colosseum i Rom.
4 av 5: Här är de vid Colosseum i Rom. Foto: instagram.com/greaseandglamour
St. Paul's Cathedral i London fick också besök av Jinna Yang och pappan.
5 av 5: St. Paul's Cathedral i London fick också besök av Jinna Yang och pappan. Foto: instagram.com/greaseandglamour

Reste runt med docka för att hedra sin pappa<br />

Hennes pappa dog i cancer. Nu har Jinna Yang, 25, hedrat honom genom att åka runt i Europa och besöka platser som pappan alltid drömde om att se.

Med sig hade hon sin pappa – som pappersdocka i mänsklig storlek.

Fotografen och New York-bon Jinna Yang sörjer inte bara förlusten av sin pappa, utan också att han lät bli i att göra allt han ville – för att i stället försörja sin familj. Trots att han var sjuk i magcancer fortsatte han att jobba och slita på sin kemtvätt.

För att hedra honom har hans 25-åriga dotter tagit med sig honom på en resa genom Europa. Tillsammans med en pappersdocka i mänsklig storlek, föreställande sin pappa, har Jinna Yang fotograferat sig framför Europas mest kända byggnader och platser. Hon håller om sin pappa bland annat framför Eiffeltornet i Paris och på en klippa på italienska rivieran, allt för att han ska få uppleva det han önskade.

Offrade sitt liv för familjen

– Min pappa fick aldrig chansen att resa. Han offrade hela sitt liv för sina föräldrar, barn, fru, familj och vänner. Innan han insåg vad han själv hade för drömmar tog cancern honom, vilket är det svåraste jag någonsin har gått igenom, skriver Jinna Yang på sin blogg.

För två år sedan dog Jinna Yangs pappa. Efter att under en lång tid inte ha tagit itu med sin pappas död beskriver hon det som att hon förlorade sig själv. Därför bestämde hon sig för att ta tillbaka kontrollen över sitt liv.

Sålde allt – för att resa med dockan

Jinna Yang gjorde något drastiskt. Hon sålde det mesta av sina kläder, sa upp sin lägenhet, sa upp sig från jobbet, köpte en ryggsäck och en enkelbiljett till Island – för att bege sig ut på en speciell resa. Tillsammans med den stora pappersdockan lämnade hon sitt hem i New York.

På bloggen och sitt Instagramkonto delar hon nu med sig av bilderna från sin resa. Jinna Yang hoppas att hon kan inspirera andra att följa sina drömmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande