ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Vinterns 15 hetaste resmål

Sol och värme saknar många av oss så här års. Varför inte ta en vinterresa till något land utan snö, slask och mörker? Vi ger dig våra 15 bästa tips för en solsäker semester. Cypern är en uppstickare bland vinterresmålen, Gran Canaria är svenskarnas favorit, Thailand håller i sig som en favoritdestination. Varsågod – 15 resmål för alla smaker!

Gran Canaria är svenskarnas populäraste resmål. Här Puerto de Mogan.

Foto: Shutterstock

1 av 15

1. Gran Canaria, Kanarieöarna

Las Palmas kan skryta med en fyra kilometer lång strand, Las Canteras. Vill du komma bort från turistmassorna testa stranden El Confital.

När du badat klart är Gamla stan i Las Palmas ett charmigt virrvarr av gränder och kullerstensgator. Här ligger katedralen och Moderna museet samt mängder av barer och restauranger.
Mest kända orterna och stränderna på ön är annars populära Playa del Inglés med brun, len ökensand, Maspalomas med gyllene sanddyner, solsäkra Puerto Rico med vit sand, San Agustin med sköna långgrunda stränder och charmiga Puerto de Mogán, också med en långgrund sandstrand.
Resa hit: Alla stora charterbolag flyger hit.

Reguljärt: Direktflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med till exempel Norwegian.
Missa inte: Las Palmas har trevliga cocktailbarer, till exempel The Black & White Pianobar, populärt både bland lokalbefolkning och turister. Wig Wam Cocktail Bar serverar roliga drinkar och bra spanska viner. På torsdagar och fredagar är det livemusik.

1 av 15
Annons

ELISABETH MONTGOMERY