1 av 5: Koraller, sjögräs och alger växer på skulpturerna
Kuststråket utanför Cancun är välbesökt och har nästan 800 000 besökare varje år.
2 av 5: Kuststråket utanför Cancun är välbesökt och har nästan 800 000 besökare varje år. Foto: Miguel Tovar / AP
Alla verk är gjorda i cement för att skapa optimala förhållanden för koraller, sjögräs och alger att växa på skulpturerna.
3 av 5: Alla verk är gjorda i cement för att skapa optimala förhållanden för koraller, sjögräs och alger att växa på skulpturerna. Foto: Tripadvisor
Där finns också hål för att fiskar och andra djur ska kunna hitta krypin.
4 av 5: Där finns också hål för att fiskar och andra djur ska kunna hitta krypin. Foto: Tripadvisor
Förutom en ge en fantastisk undervattensupplevelse är förhoppningen att museet ska skapa tankar och förutsättningar för ett hållbart samspel mellan människa och natur.
5 av 5: Förutom en ge en fantastisk undervattensupplevelse är förhoppningen att museet ska skapa tankar och förutsättningar för ett hållbart samspel mellan människa och natur. Foto: Tripadvisor

Är det här världens coolaste museum?

I det här undervattensmuseet, Museo Subacuatico de Arte, utanför Mexicos kust finns över 500 skulpturer. Skulpturerna är inte bara vackra, de uppmärksammar även situationen med människans påverkan på miljön.

Kuststråket utanför Cancun är välbesökt och har nästan 800 000 besökare varje år. Men det betyder också att belastningen på korallrevet är stor. Många av verken handlar därför om människans påverkan på miljön.

Skulpturer gjorda i cement

Alla verk är gjorda i cement för att skapa optimala förhållanden för koraller, sjögräs och alger att växa på skulpturerna. Där finns också hål för att fiskar och andra djur ska kunna hitta krypin.

Förutom en ge en fantastisk undervattensupplevelse är förhoppningen att museet ska skapa tankar och förutsättningar för ett hållbart samspel mellan människa och natur.

 

 

LÄS OCKSÅ:

• Guide till oförglömliga platser att se i Mexiko

• Se världens första undervattensbar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande