Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Sommarens 15 hetaste resmål

Svenskar älskar Europa! Det står klart efter att resebyråkedjan Ticket presenterat sin sommarrapport om svenska folkets resvanor och favoritresmål. Europa står för nästan 80 procent av det totala antalet bokningar. Spanien, Grekland och Italien är i topp. Tätt följt av länder som Kroatien, Montenegro och Albanien.

Vi har valt ut sommarens bästa resor – från nära weekendresor till klassisk charter vid Medelhavet och resmål längre bort som är billigare på just sommaren. Vad väljer du?

Foto: ADOBE STOCK

1 av 15

1. Malaga, Spanien

Solkustens trendigaste stad.

Staden vibrerar av liv och fascinerar med sin blandning av flertusenårig historia och modern kultur. I Málaga kan man kombinera en stadssemester med strand och hav och få det bästa av två världar.

Den konstintresserade har hela fem konstmuseer att välja mellan, till exempel Málagas museum för samtida konst med ett brett utbud av aktiviteter och permanenta utställningar. Vinälskare går till Museo del Vino och lär sig mer om de olika vinerna i Málagaområdet.

Intill strandpromenaden Muelle Uno finns Málagas mycket populära strand La Malagueta med solstolar, parasoller, lekplatser och serveringar. Cirka 1 200 meter lång, 45 meter bred och den gyllene sanden är faktiskt importerad från Sahara. Det finns grönområden med palmer att svalka sig under när du behöver en paus från solen och stranden. Solstolar och parasoll kan hyras och det finns ett stort urval av restauranger. Här ligger en av Málagas bästa, Michelinkrogen José Carlos García.

Hitta hit: Ligger på Spaniens södra kust, Costa del Sol. Cirka 4 timmar med flyg.

Info: visitcostadelsol.com, restaurantejcg.com

1 av 15