Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Anders Öfvergårds 11 bästa tips på Fiji

Under inspelningen av ”Robinson 2018” bodde Anders Öfvergård två månader på en av Fijis 322 öar.

På vykortsvackra Yasawa tog han en paus från civilisationen. På paradisön njöt han av det kristallklara vattnet, de vita sandstränderna – och åt sandorm som lördagsgodis.

Av: Åsa Görnerup

Anders Öfvergård är programledare för "Robinson" 2018.

Foto: Daniel Ohlsson/DOFF.SE

1 av 11

1. Snorkla och dyka i Stilla havet

100 meters sikt i Fijis vatten.

”Jag gillar att snorkla och dyka. Vattnet runt Fiji är extremt klart och du ser lätt 100 meter med cyklop. Medeltemperaturen är 25,5 grader.

Jag dök på norra delen av Yasawa vid husområdet Yasawa-i-Rara, där jag bodde på härliga Yasawa Island Resort and Spa. Ön ligger nordväst om Fijis huvudö, Viti Levu.

Här finns mycket fina rev. Du kan lätt ta dig mellan dem med bara simfenorna. För nybörjare finns grunda rev på fem meter.

Jag dök på 30–40 meters djup. Vid öarnas dramatiska klippkanter ser man allt från färgglada fiskar, rockor och hajar till papegojfiskar, barracudor och muränor. Sikten var otrolig.”

fiji.travel


ANDERS ÖFVERGÅRD
Ålder: 50 år.
Familj: Hustru Cecilia Öfvergård, 44. Barnen Sara, 23, Victor, 19, Simon, 13, Vilma, 12.
Bor: Värmdö.
Yrke: Programledare och snickare,
Aktuell: Programledare för "Robinson", som spelades in på ögruppen Fiji. Premiär i TV4 den 18 mars. 51 avsnitt sänds 5 dagar i veckan.
Koppling till platsen: Spelade in "Robinson" på Fiji i augusti och september 2017. I två månader bodde han på ön Yasawa, nordväst om Fijis huvudö Viti Levu. Som 23-åring reste Anders jorden runt. Då var han aldrig på Fiji. I stället lockade andra öar i Söderhavet, som Cooköarna, Tahiti och Morea.

1 av 11