Området kring Cape Point Hatteras är föränderligt och förrädiskt med starka undervattenströmmar, hajar och stingrockor.
1 av 3: Området kring Cape Point Hatteras är föränderligt och förrädiskt med starka undervattenströmmar, hajar och stingrockor. Foto: Fotolia
En ny ö har uppstått utanför Cape Point i North Carolina, USA de senaste månaderna och nu varnar myndigheterna för att ön är farlig att ta sig till.
2 av 3: En ny ö har uppstått utanför Cape Point i North Carolina, USA de senaste månaderna och nu varnar myndigheterna för att ön är farlig att ta sig till. Foto: Instagram/chadonka
Bermudatriangeln är en cirka 1 miljon kvadratkilometer stor triangelformad region i den västra delen av norra Atlanten. Se fler bilder och klipp från den nya ön under artikeln.
3 av 3: Bermudatriangeln är en cirka 1 miljon kvadratkilometer stor triangelformad region i den västra delen av norra Atlanten. Se fler bilder och klipp från den nya ön under artikeln. Foto: Grafik Expressen

Varnar för ny mystisk ö nära Bermudatriangeln

En helt ny ö av sand har dykt upp utanför Cape Point i Hatteras, North Carolina, USA, precis vid randen till den så kallade Bermudatriangeln. 

Och nu varnar myndigheterna för besök på den nya ön.

Den nya ön är nästan två kilometer lång och tre hundra meter bred och uppstått under de senaste tre månaderna. Avståndet till stranden på Cape Point är inte mer än 50 meter och den har snabbt blivit populär bland besökare som samlar snäckskal.

Men nu varnar myndigheterna för att ön är farlig att ta sig till. Undervattenströmmarna är oerhört starka och det finns gott om hajar och stingrockor i vattnet, rapporterar metro.co.uk. 

LÄS MER: Mystiska tecken i isen förbryllar på Island

Ny ö vid Cape Point 

Men det hindrar entusiastiska snäckskalssamlare att vada, simma eller ro ut till ön i sin jakt på vackra och ovanliga snäckskal.

Cape Point är ett område som är i ständig förändring och det är inte ovanligt att öar dyker upp i området, men det är sällan det är så stora som den här.

Området är känt för sina strandade skepp, valskelett och inte minst snäckskal.

LÄS MER: Världens 13 häftigaste övergivna platser 

Mystik kring Bermudatriangeln

Tack vare stormar och starka underströmmar är det också ett område i ständig förändring. Om några månader kan ön vara helt borta eller också blivit en del av Cape Point, enligt nationalgeographic.com. 

Uppenbarlig händer mystiska ting i Bermudatriangeln fortfarande.

Cape Hatteras point and the new sandbar island #capepoint

Ett inlägg delat av 🅲🅷🅰🅳 (@chadonka)

Bermudatriangeln

Bermudatriangeln är en cirka 1 miljon kvadratkilometer stor triangelformad region i den västra delen av norra Atlanten där ett antal flygfarkoster och skepp påståtts ha försvunnit under mystiska omständigheter. Olika former av populärkultur har kopplat dessa försvinnanden till paranormala eller utomjordiska aktiviteter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande