Två amerikaner har dött efter att ha druckit alkohol på mexikanska all inclusive-anläggningar och mer ön 30 personer har anmält att de blivit sjuka.
1 av 3: Två amerikaner har dött efter att ha druckit alkohol på mexikanska all inclusive-anläggningar och mer ön 30 personer har anmält att de blivit sjuka. Foto: SHUTTERSTOCK
Personerna som drabbats hade bland annat druckit tequila, vilket har fått USA:s utrikesdepartement att gå ut med en varning.
2 av 3: Personerna som drabbats hade bland annat druckit tequila, vilket har fått USA:s utrikesdepartement att gå ut med en varning. Foto: FOTOLIA
Enligt Milwaukee Journal Sentinel kommer flera av anmälningarna från den populära turistorten Playa del Carmen. Turister uppmanas nu att dricka ur oöppnade, egenköpta flaskor.
3 av 3: Enligt Milwaukee Journal Sentinel kommer flera av anmälningarna från den populära turistorten Playa del Carmen. Turister uppmanas nu att dricka ur oöppnade, egenköpta flaskor. Foto: FOTOLIA

Turister i Mexiko varnas för förgiftad alkohol

USA:s utrikesdepartement gick i onsdags ut med en varning för farlig alkohol på mexikanska turistorter. 

Detta efter att ett flertal amerikanska turister blivit sjuka eller svimmat efter att ha druckit relativ små mängder alkohol.

Hittills i år har minst två amerikanska turister dött efter att ha druckit alkohol på mexikanska all inclusive-anläggningar och mer än 30 personer har anmält att de blivit sjuka eller svimmat efter att ha druckit moderata mängder alkohol, som Milwaukee Journal Sentinel tidigare rapporterat om. 

LÄS MER: Läkare varnar för lustgas på charterorter 

Resevarning till Mexiko

Även om det inte finns några konkreta bevis för att den alkohol som serverats på anläggningarna varit dålig, så har USA:s utrikesdepartement uppdaterat sin resevarning för Mexiko.

Man uppmanar turisterna att dricka måttligt och helst från oöppnade, egenköpta flaskor.

Huvudsakligen rapporterar de drabbade att de druckit tequila, men det har även rapporterats att rom och whisky gett upphov till besvär.

LÄS MER: Hannah, 20, blev blind efter festnatt i Grekland

Alkohol utblandad med metanol

Ett par tuppade av samtidigt efter att ha druckit ett par drinkar och när de kom till sans igen, så hade kvinna utsatts för sexuella övergrepp och mannen hade en bruten hand, enligt Milwaukee-tidningen Journal Sentinel.

2015 kom en rapport från Mexikanska skattemyndigheten som gav vid handen att 43 procent av all alkohol som dricks i Mexiko är hembränt. Ibland är spriten dessutom utblandad med metanol som kan leda till koma, förstörd syn, hjärnskador och organkollaps. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande