Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Clownmotellet i Nevada – inget för dig med clownfobi.
Clownmotellet i Nevada – inget för dig med clownfobi.
Clownmotellet i Nevada – inget för dig med clownfobi.
Clownmotellet i Nevada – inget för dig med clownfobi. Foto: SHUTTERSTOCK

Vågar du bo på USA:s läskigaste hotell?

Har du alltid drömt om att bo på ett motell i utkanten av öknen dekorerat med tusentals clowner som är beläget bredvid en övergiven kyrkogård? Grattis, då är The Clown Motel i Nevada stället för dig.

The Clown Motel verkar som hämtat ur någon bok av Stephen King, med en uppsjö av vilt stirrande clowndockor och en vilda västern-kyrkogård som hyser kvarlevorna av lokala gruvarbetare alldeles i närheten.

De flesta gästerna på The Clown Motel i Tonopah i den amerikanska delstaten Nevada – mitt emellan Reno och Las Vegas – är motorcykelförare, långtradarchaufförer och andra resenärer som behöver någonstans att stanna över natten innan det är dags att fortsätta färden genom Nevadaöknen. Och det gäller att man inte har clownfobi.

Redan i receptionen möts man nämligen av en clownfigur i naturlig storlek som sitter i en stol och håller mindre clownfigurer i famnen. Hela receptionen är full av clowndockor, clownstatyer, clowndräkter och affischer med clowner som stirrar ner på gästerna från alla upptänkliga vinklar, och i alla de 31 rummen finns clowner i en eller annan form. Totalt lär det finnas mer än 2 000 clowner på motellet.

https://www.instagram.com/p/CVs8-vEPCZ7/

LÄS MER: 11 läskigaste spökslotten i Europa 

Till minne av en clownälskande far

Allt började 1985 när Leona och Leroy David byggde motellet till minne av sin clownälskande far Clarence David, som efterlämnade en samling av 150 clowner. Hans barn bestämde sig för att använda dem som tema för sitt motell, enligt Travel Nevada.

Bara några hundra meter bort ligger Tonopah Cemetery, en mer än hundraårig gruvarbetarkyrkogård med gravstenar av sten och trä som skulle passa bra in i vilken skräckfilm som helst. Här vilar bland andra de 17 silvergruvarbetare som dog i den tragiska gruvolyckan i Belmont 1911. Kanske inte så konstigt att The Clown Motel har utnämnts till ”Amerikas läskigaste hotell”.

Tonopah Cemetery ligger bara några hundra meter från motellet. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: 10 riktigt skrämmande platser i världen