Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Resor i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Orden ”lyx” och ”grotta” brukar inte höra ihop – men Beckham Creek Cave Lodge är undantaget.
Orden ”lyx” och ”grotta” brukar inte höra ihop – men Beckham Creek Cave Lodge är undantaget.
Orden ”lyx” och ”grotta” brukar inte höra ihop – men Beckham Creek Cave Lodge är undantaget.
Orden ”lyx” och ”grotta” brukar inte höra ihop – men Beckham Creek Cave Lodge är undantaget. Foto: Pressbild

Lyxhotellet som ligger 10 meter under marken

Skulle du vilja bo i en underjordisk atombombssäker bunker med balkonger och vattenfall? I så fall är det här annorlunda lyxhotellet någonting för dig.

Beckham Creek Cave Lodge i Parthenon i den amerikanska delstaten Arkansas har kallats ”världens lyxigaste grotta” och är det perfekta boendet för dig som drömmer om att tillbringa semestern under marken. Det var ursprungligen tänkt som en atombombssäker bunker under kalla kriget, men har i dag byggts om till ett lyxigt semesterhus med fyra sovrum och vardagsrum med en gigantisk platt-tv tio meter under marken, skriver The Sun.

Det 560 kvadratmeter stora boendet höggs ut i berget av affärsmannen John Hays i slutet av 1980-talet för att användas som en atombombssäker bunker under kalla kriget, men när kriget tog slut kom Hays på andra tankar.

Smekmånadssviten har en rund säng för romantiska stunder. Foto: Pressbild
Matsal i en minst sagt annorlunda miljö. Foto: Pressbild

LÄS MER: 11 hotellrum som har blivit en del av historien 

Lyxhotell med gourmetkök

Efter en genomgripande renovering på över tio miljoner kronor förvandlades bunkern i stället till ett lyxhotell. Det har nu fyra sovrum, fyra badrum, ett fullt utrustat gourmetkök och ett vardagsrum med ett eget naturligt vattenfall i klippformationen. Det finns också en eldstad och balkonger för att man ska kunna njuta av den fantastiska utsikten. Skulle man glömma att man befinner sig i en grotta är det bara att kolla in stalaktiterna som hänger från taket i olika rum.

Totalt kan upp till tolv gäster bo här samtidigt, och enligt hotellets hemsida lämpar det sig särskilt för ”romantiska weekendresor, småföretagsresor, släktträffar eller familjer som reser tillsammans”, även om det inte längre används som bröllopslokal. Men det är knappast något för budgetresenären – priset per natt ligger på minst 14 000 kronor, och under helger och helgdagar måste man boka minst två nätter.

Ingången till grotthotellet som ligger vid Ozarkplatån i Arkansas, USA. Foto: Pressbild
I vardagsrummet finns en 75-tums platt-tv för privata biokvällar. Foto: Pressbild
Stalaktiterna är en naturlig del av hotellet – som här i ett av badrummen. Foto: Pressbild

LÄS MER: Världens coolaste undervattenshotell