The Baker Hotel i Mineral Wells i Texas stängdes för snart  50 år sedan.
1 av 3: The Baker Hotel i Mineral Wells i Texas stängdes för snart 50 år sedan. Foto: SHUTTERSTOCK
Här syns en av de täckta ingångarna till nu stängda The Baker Hotel i Texas, USA.
2 av 3: Här syns en av de täckta ingångarna till nu stängda The Baker Hotel i Texas, USA. Foto: Shutterstock
I dag kan hotellet bara besökas genom en spökvandring.
3 av 3: I dag kan hotellet bara besökas genom en spökvandring. Foto: Shutterstock

Stängda spökhotellet som får turisterna att flockas

Folk från hela landet åkte till hotellet The Baker i Texas, USA, efter att det stod klart i slutet av 1920-talet. 

I dag klassas det som det mest hemsökta stället i hela delstaten. Trots det lockar hotellet fortfarande besökare från när och fjärran.

I den lilla staden Mineral Wells i Texas ligger den höga byggnaden The Baker Hotel. Det byggdes 1929 och var ett mycket populärt spahotell med gäster från hela landet under 1930-talet. I hotellet med 14 våningar byggdes bland annat en komplett bowlinghall, två stora festsalar, en skönhetssalong och hela 450 hotellrum. Trots det är det inget vanligt hotell, enligt Atlas Obscura.

LÄS MER: 8 hotell i USA med riktiga skräckhistorier 

Efter att andra världskriget tog slut 1945 började hotellets verksamhet gå sämre och sämre. Ägarna gjorde allt de kunde för att hålla i gång hotellet men 1963 tvingades de stänga. Några år senare hyrde lokala investerare byggnaden och öppnade hotellet igen. Men inte långt därefter, 1972, stängdes det på nytt och men kanske inte för gott.

https://www.instagram.com/p/BuFF1RaAsM_/

Hemsökt hotell i USA

Det har berättats flera spökhistorier från det hemsökta hotellet, enligt Daily Mail. Det sägs bland annat att en kvinna tog sitt liv genom att hoppa från taket av byggnaden. Några säger att hon var en älskarinna till hotellchefen. Andra gäster ska även ha känt doften av kvinnans parfym på sjunde våningen. 

https://www.instagram.com/p/BLyYErjhdw9/

En annan historia handlar om hissoperatören Douglas Moore som hade jobbat på hotellet. Efter att han hade sagt upp sig hittades han död. Hans kropp hade kluvits på mitten och en hiss ska ha varit inblandad i olyckan. Senare har ett spöke med bara huvud och överkropp synts till i källaren, som man tror är han.

LÄS MER: Övergivna spökstaden tas över av naturen 

https://www.instagram.com/p/Bs__f25BdYr/

Besök The Baker Hotel

The Baker Hotel är svårt att missa när du besöker Mineral Wells i Texas. Något som är bra att komma ihåg är att hotellet är privatägt och det är inte bara att gå in hur man vill. För att komma in på hotellet kan man i stället gå en spökvandring som man kan köpa en biljett till. 

Om du däremot bara vill uppleva det magnifika och spöklika hotellet från utsidan går det bra att se det från gatorna runtom kring.

LÄS MER: 9 av de mest hemsökta platserna i Europa 

https://www.instagram.com/p/BtHt0DglTXS/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande