Späckhuggarens apati inför SeaWorlds show

SeaWorld i San Diego har hamnat i blåsväder igen.

Med en ny video vill djurvänner visa hur trist livet kan vara för djur i fångenskap.

Livet i akvariet har gjort den här en gång så livfulla späckhuggaren helt apatisk.

https://www.youtube.com/watch?v=nVTwe2HZ4UY

Späckhuggaren filmades av ett dokumentärteam på SeaWorld i San Diego. Videon är redigerad med så kallad "timelapse"-teknik och visar sex minuter av späckhuggarens liv i ett kortare sammandrag. Det stora djuret kan ses flyta omkring apatisk i sin lilla pool med bara ett kort avbrott i handlingsmönstret för att ta ett par simtag. Den livliga publiken runtomkring skapar en tydlig kontrast.

Nöjesparken i San Diego

Enligt sajten thedodo.com som lagt ut videon hävdar späckhuggarens tränare att vi ser den vila, men experter sajten talat med säger att den här typen av apatiskt beteende i stort sett är obefintligt bland späckhuggare i det vilda.

– Det är troligen ett resultat av kronisk stress, tristess och de begränsningar till naturligt beteende som inspärrningen medfört, säger veterinären och djurrättsaktivisten Heather Rally till thedodo.com.

Onormalt beteende

Naomi Rose, djurexpert och forskare, säger till sajten att det är mycket sällsynt att vilda späckhuggare håller sig stilla i mer än två minuter. På SeaWorld har de setts ligga still i upp till tre timmar.

– De beter sig onormalt.

Källa: thedodo.com

 

LÄS MER:

 Svenska charterbolag slutar med elefantridning
Vilda cirkusdjur förbjuds nu i Nederländerna
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande