De som påträffas på bar gärning kan tilldömas höga böter, uppger turistmyndigheten.
1 av 2: De som påträffas på bar gärning kan tilldömas höga böter, uppger turistmyndigheten. Foto: Kimberlyjunemusic @ Instagram
Hawaiis häftigaste vattenrutschbana är en statshemlighet. – och ligger dold långt inne i Waipiodalen.
2 av 2: Hawaiis häftigaste vattenrutschbana är en statshemlighet. – och ligger dold långt inne i Waipiodalen. Foto: SHUTTERSTOCK

Hawaiis hemlighet – en förbjuden turistattraktion

Hawaiis häftigaste vattenrutschbana är en statshemlighet.

Den ligger gömd i djungeln och smygåkare riskerar kraftiga böter.

Resultat: den är populärare än någonsin.

Den 12 meter långa och kraftigt stupande "vattenrännan" ligger på ögruppens Big Island men är mycket svårfunnen, skriver simplemost.com.

Den ligger dold långt inne i Waipiodalen och nås via en stig kallad White Road Hike. Stigen går genom tätvuxen djungel utmed stupande klippsidor och innan du är framme måste du ta dig igenom en 400 meter beckmörk tunnel. Där hittar du det grymt stupande "rutschbanan" kantad av bastanta betongväggar. 

Ser det oemotståndligt ut? Många tycker det och antalet våghalsiga turister som tar sig hit blir bara allt fler.

Waipiodalen är ett välbesökt område bland turister som reser till Hawaii. Inte minst för sin slående natur och imponerande vattenfall. Foto: SHUTTERSTOCK

LÄS MER: Upplev ett magiskt Hawaii – med Tareq Taylor

Svidande böter för gästande turister

Men Hawaiis turistmyndighet uppmanar med eftertryck turister att avstå från att ta sig till banan. De som påträffas på bar gärning kan tilldömas höga böter. Att åka här anses nämligen förenligt med livsfara. Stupets tvärhet och den brutala inramningen i kombination kan lätt orsaka allvarliga skador på smygåkare.

"Rutschkanan" är i verkligheten en del av det lokala bevattningssystemet. 

Hittills har inga allvarliga olyckor rapporterats men vid en liknande "hemlig" vattenbana på grannön Kauai har det inträffa så många dödsfall och allvarliga incidenter att banan numera är helt förseglad.

https://www.instagram.com/p/BGg6UU_Qahl/

 

https://www.instagram.com/p/BIV_eNdBLDy/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande