Hon älskar att bo vid havet i Pacific Palisades.
"Vi har nog varit på Disneyland ett trettiotal gånger"
Gunilla njuter av havet med sin mamma Iris.
1 AV 3
Hon älskar att bo vid havet i Pacific Palisades.
Foto: Cornelia Nordström
2 AV 3
"Vi har nog varit på Disneyland ett trettiotal gånger"
Foto: Mike Mu
3 AV 3
Gunilla njuter av havet med sin mamma Iris.

Gunilla Perssons 11 bästa tips i Los Angeles

LOS ANGELES. Vackra hajker, fantastiska skaldjursrestauranger och lyxhotell med härliga trädgårdar tillhör Gunilla Perssons pärlor i Los Angeles.

Hon älskar att bo vid havet i Pacific Palisades och njuter av Kaliforniens vackra natur så ofta hon bara kan.

1. Lyxhotellen

Jag tycker om lyxhotell och bland annat älskar jag Beverly Hills Hotel och Bel Air Hotel. Främst för deras pooler. Jag och min dotter brukar gå dit och låtsas att vi är gäster, vilket jag har varit. Jag vet hur jag ska bete mig, som om jag äger hela stället haha. Bel Air Hotel har en väldigt bra restaurang, romantisk om man är på dejt. Du är omringad av natur, det finns en sjö med svanar och just den här omgivningen är väldigt ovanlig när det gäller Los Angeles hotell. Underbart att strosa omkring en eftermiddag. Även Beverly Hills Hotel har en fantastisk trädgård och jag gillar att de här ställena är så långt ifrån urbana du kan komma. Jag gillar vackra saker. Livet är så kort och då tycker jag att man ska vistas i estetiskt tilltalande miljöer. De här hotellen är små paradis.

www.dorchestercollection.com

Beverly Hills Hotel.

2. Temescal Canyon

Eftersom jag gillar att vistas i naturen brukar jag gå på hajker. När det är varmt, alltså riktigt hett ute, vågar jag inte gå själv eftersom jag är så rädd för skallerormar men svalare dagar brukar jag och min dotter alltid ge oss ut tillsammans. Det finns otroligt fina hajker i Pacific Palisades, bland annat i Temescal Canyon som är jättefint. Även i Malibu finns otroligt fina hajker. Inne i Los Angeles hittar du både Griffith Park och Runyon Canyon men eftersom jag inte är så mycket inne i Hollywood har har jag inte varit där. Får jag rekommendera ett hajkstråk blir det Temescal Canyon.

www.hikespeak.com/trails/temescal-canyon

"Eftersom jaggillar att vistas i naturen brukar jag gå på hajker"

3. Gladstones

Tre minuter med bil från mitt hem i Pacific Palisades ligger en restaurang jag älskar som heter Gladstones. Jag och min dotter brukar sticka ner dit och äta jättefina och billiga frukostar. Det är annars en ganska dyr restaurang men frukostarna på lördagar och söndagar är väldigt prisvärda. Det är ganska turistigt men det gör ingenting. Vi blir alltid igenkända och det tycker jag är jättekul. Ibland äter jag lunch eller middag här också. De har fantastiska skaldjur och restaurangen ligger precis vid vattnet med underbar utsikt.

www.gladstones.com

4. Moonshadows i Malibu

En restaurang jag tycker väldigt mycket om är Moonshadows i Malibu. Jag var där ganska nyligen med Johan Pråmell, som är producent för Svenska Hollywoodfruar. Du sitter vid ett bord och ser havet precis nedanför, väldigt dramatiskt, och det flyger runt massor med vackra havsfåglar. Speciellt solnedgången är väldigt speciell, otroligt romantiskt. Jag är en väldigt romantisk person så jag behöver en man som kan ge mig det. Malibu är ett fisk- och skaldjursparadis och även om jag inte gillar ostron så är de bland de bästa i världen. Jag väljer hellre hummer och krabba.

www.moonshadowsmalibu.com

5. Malibu Beach Inn

Ett hotell med fantastisk och väldigt dramatisk uteservering är Malibu Beach Inn. Här sitter du ute och äter med havet precis nedanför och det tycker jag är härligt. Är det en varm kväll föredrar jag att sitta ute och äta eftersom ljudet fån vågorna bidrar till stämningen. Rätterna på menyn är väldigt dyra men det är värt att betala 20 dollar mer för maten när du får sitta i ett paradis. Omgivningen gör otroligt mycket för hela upplevelsen.

www.malibubeachinn.com

Malibu Beach inn ligger precis vid havet.

6. Reashopping

Jag älskar att shoppa, det är en av mina svagheter i livet. Jag har hur mycket kläder som helst men i och med att jag visar upp mig på tv vill jag helst inte visa upp mig i samma kläder. Jag har en garderob utan dess like och ändå fortsätter jag att köpa kläder. Jag tycker om varuhus som Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Barneys och Bloomingdales när de har rea. Jag betalar inte fullpris för designerkläder när jag kan handla dem till halva priset eller ännu billigare på reorna i juli och januari. Jag har väldigt mycket bland annat Chanel och Dior i min garderob och allt har jag köpt på rea. Jag tycker bland annat om shoppingstråket Third Street Promenade i Santa Monica. Här bor det många svenska studenter så jag blir alltid igenkänd, vilket är kul.

www.downtownsm.com

7. Gå på bio

I USA finns det en biografkedja som heter AMC Theatres och de har en biograf som ligger i Arizona Center på Third Street i Santa Monica. Jag gillar att gå på bio här eftersom du kan ligga ner som i en säng och titta på filmen. Du sitter i en stol du kan reglera och inne i Los Angeles finns biografer där du kan beställa in mat och dryck. Jag gillar att gå på bio men gör det inte tillräckligt ofta. Jag önskar att jag gick oftare. Det ger en härligare känsla att se filmen på stor duk och den gången jag såg en av mina egna filmer på bioduk var den bästa kicken i mitt liv! Jag brinner för att få saker och ting visade på den stora duken, mitt slutgiltiga mål är att få visa mina filmer. Jag tycker om drama med intressant handling i relationer mellan människor. Jag gillar också äventyrsfilmer men inte krigs- och science fiction så mycket.

www.amctheatres.com

www.ipictheaters.com

8. Zuma Beach

Det är en fantastisk lite mer vild strand så långt ut i Malibu du kan komma. Det är den sista av alla stränder och här kan du se delfiner som hoppar. Zuma Beach kan vara farlig eftersom det är mycket strömmar här. Du ska vara en bra simmare eller en bra surfare för att hoppa i vattnet. Detta är en strand just för surfare eftersom vågorna är höga och bra för surfning. Vi har vänner som bor här och går därför hit ibland. Det finns restauranger och ett hotell som ligger högt uppe på ett berg. Jag kan verkligen rekommendera att åka hit och checka in en natt, en jättemysig utflykt!

9. Highway 1

Mamma, pappa och jag gjorde en resa på Pacific Coast Highway, eller Highway 1, när jag var liten och det är en fantastisk resa jag rekommenderar alla att göra. Det är så vackert att man bara svimmar. Du bör göra två till tre övernattningar på vägen från Los Angeles upp till San Francisco för att få ut så mycket som möjligt av resan eftersom det tar tio timmar att köra. Det finns många små söta städer och platser och jag har tre tips. Den danska staden Solvang, där det bor många skandinaver och där du hittar affärer med skandinavisk mat. Staden Carmel, där hollywoodstjärnan Clint Eastwood bor och var borgmästare en gång i tiden. Det tredje är Madonna Inn som är ett jättekänt hotell med sviter där många kändisar väljer att övernatta.

www.madonnainn.com

www.madonnainn.com

"Highway 1 är en resa jag rekommenderar att göra"

10. Santa Monica och Venice Beach

De är båda trevliga och livfulla stränder. Här håller det till lite mer hippies och roliga människor och jag åker hit för underhållningens skull. Jag älskar en restaurang som heter The Lobster, som ligger vid foten av piren i Santa Monica. De har den bästa hummern och andra underbara skaldjur. Dyr men bra! Erika tycker om att gå omkring på piren eftersom det är mer folk än där vi bor. Hon gillar när det händer saker. Fördelen med att bada i Santa Monica och i Venice är att det finns livvakter här. Erika älskar att bada och är mer under vattnet än över. Hon dyker i vågorna. Själv badar jag inte i havet, jag är en riktig badkruka.

thelobster.com

11. Disneyland

Erika har velat flytta in på Disneyland sedan hon var liten haha. Vi har nog varit där ett 30-tal gånger och jag rekommenderar verkligen barnfamiljer att åka hit. En pärla du inte får missa! Vi har årliga pass men åker inte så ofta eftersom jag inte vill att tjusningen ska försvinna. Jag tycker själv att det är kul att vara här. Jag har barnasinnet kvar och bortser från att det är väldigt kommersiellt. Disneyland är kul i olika stadier av livet. Erika åker de stora berg- och dalbanorna men jag är livrädd så jag håller mig på marken. Disneyland ligger i Anaheim, cirka en och en halv timme från LA.

disneyland.disney.go.com

 

Med dottern Erika på Disneyland.

 

LÄS OCKSÅ:

 14 favoriter som fixar drömresan i USA
Frossa i Los Angeles – det här vill du inte missa!
 

Gunilla Persson

Ålder: 56 år
Gör: dokusåpastjärna
Familj: Dottern Erika, 12, och mamma Iris
Aktuell: Svenska Hollywoodfruar i TV3
Därför Los Angeles: Gunilla bor i Pacific Palisades och älskar närheten till havet.