Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Floridas spännande smältdegel
2 AV 2
Foto: Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Så maxar du upplevelsen i South Miami Beach

Med bas i snygga South Miami Beach upptäcker vi allt det vackra, det soliga och salta, det goda och det festliga! Häng med på 24 timmar i Miami.

Anna W Thorbjörnsson

Frukost på bageri

Frukost ingår inte på alla hotell, men det finns å andra sidan många kaféer och restauranger som öppnar tidigt. Den lilla italienska bagerikedjan Rosetta har både gott kaffe, färskpressad juice, fina mackor och cornetti crema – livsfarligt italienska fyllda croissanter.

Frukost på bageri-kedjan Rosetta blir den perfekta starten på dagen. Foto: Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Arkitekturpromenad

På morgonen är temperaturen lagom för en promenad längs med Ocean Drive med alla sina ikoniska art déco-byggnader. Du kan förstås också cykla, åka inlines eller springa. Kom förresten gärna tillbaka i skymningen då neonskyltarna är tända. Gå längs stranden ena eller andra hållet och ta ett dopp vid de färgglada badvaktshytterna. 

Miami Beach Art Deco Foto: Dmitry Tkachenko Photo / Shutterstock

Besök på museum

Natur- och vetenskapsmuseet Frost är inte bara läckert designat, det har flera stora akvarier, terrarier och fina utställningar, till och med ett planetarium med vetenskapsfilmer. Favoriten är den stora hajtanken som man kan titta in i både underifrån, från sidan och ovanifrån. Museets översta våning är utomhus med utsikt över skyline, hav och hamn. 

Missa inte Natur- och vetenskapsmuseet Frost. Foto: Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Hamburgerlunch

Flerfaldigt prisbelönta hamburgerkedjan Five Guys använder bara färskmalen nötfärs och andra vettiga färska råvaror. Både burgare, pommes frites och milkshakes håller en klass för sig. De har bland annat en restaurang i hörnet Washington Avenue/15th Street.

Bästa burgarna i staden på Five Guys! Foto: Deutschlandreform / Shutterstock

Ta en drink eller ett dopp på rooftop bar

Många hotell i South Beach Miami har pooler och poolbarer som även allmänheten kan använda, mot en avgift. Vi gillar speciellt takpoolerna – här fläktar det skönt och vyerna är fina. Prova till exempel The Betsy Hotel, som också har snygga rum och en trevlig uteservering direkt på Ocean Drive.

Svalka dig på taket på Betsy Hotel. Foto: Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Svalt på konstmuseet

Föredrar du konstmuseum före poolbar? The Bass ser traditionellt ut från utsidan i sin pampiga byggnad med egen park. Inuti överraskar lekfull modern konst.

Lekfull modern konst på The Bass. Foto: Michael Gordon / Shutterstock

Gå på matvandring

Ett kul sätt att utforska både stadsdelen och dess gastronomiska scen är att följa med på en matvandring med art déco-tema. Guiden tar med dig till en rad roliga kaféer, barer och restauranger, där det bjuds på både mat och dryck (turen fungerar fint som middag). På vägen får du lära dig mer om South Beachs historia och arkitektur. Mer info: miamiculinarytours.com

Culinary Tour - Art Deco Tour Foto: Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Mac's Club Deuce

The Deuce är en institution i Miami – en öl eller tre här är obligatoriskt när man är i stan. Det här är på riktigt, långt från glitz. Sätt dig vid den fantastiska bardisken som böljar runt i lokalen och slå dig i slang med gästerna sidan om. Dessutom rimliga priser, tyvärr alltför sällsynt. Öppet 08-05! Blir du hungrig går du tvärs över gatan till mackbaren La Sandwicherie.

Öl på klassiskt hak. Foto: baileyc1 / Shutterstock

Cocktaildax

Efter några öl kanske man blir sugen på en cocktail. Sweet Liberty på 20th Street har en skönt avslappnad stämning med rolig publik och en sprithylla i tre våningar (bartendrarna använder stegar). Goda drinkar, happy hour (16-19) och valspråket Pursue Happiness – what’s not to like?

Pursue Happiness – what’s not to like? Foto: Anna W Thorbjörnsson, Marko T Wramén

Somna på Lennox Miami Beach

Hög tid för sängen, vilken tur att sexiga hotellet Lennox ligger runt hörnet från Sweet Liberty. De har bekväma rum och en snygg pool att slöa vid på dagen.

Snygga Lennox Hotel avslutar en härlig dag i Miami Beach. Foto: YES Market Media / Shutterstock

LÄS MER: Familjemys i Florida Keys – här finns många äventyr
LÄS MER:
7 måsten i Miami – om du tröttnat på stranden
LÄS MER:
9 fantastiska stränder i Florida värda ett besök