Fyren East Brother Light Station ligger på en liten ö i San Pablo-bukten utanför San Francisco.
1 av 3: Fyren East Brother Light Station ligger på en liten ö i San Pablo-bukten utanför San Francisco. Foto: Shutterstock
Nu kan du få jobbet som fyrvaktare och sköta om värdshuset på ön.
2 av 3: Nu kan du få jobbet som fyrvaktare och sköta om värdshuset på ön. Foto: Shutterstock
Ön ligger utanför San Francisco.
3 av 3: Ön ligger utanför San Francisco. Foto: Shutterstock

Drömjobbet: Vakta en fyr – tjäna över en miljon per år

Är du trött på ditt jobb och vill fly vardagen kanske detta är något för dig. 

Du kan få sköta om en ö utanför San Francisco. 

Lönen? Över en miljon kronor om året. 

Fyren East Brother Light Station ligger på en liten ö i San Pablo-bukten utanför San Francisco. Förutom fyren finns också ett litet värdshus och bed and breakfast som har öppet fyra dagar i veckan, året runt. Som mest kan det bo tio personer samtidigt på ön. I jobbet ingår att vakta fyren, och allt som krävs för att sköta om resten av ön; som städning, bokföring, svara i telefon, sköta bokningar, arbeta i receptionen och laga mat, skriver Travel and Leisure.  

LÄS MER: Bästa insidertipsen till San Francisco 

Ett par sökes till tjänsten som fyrvaktare på ön 

Paret Che Rodgers och Jillian Meeker har arbetat på ön i två år fram tills nu, när de söker sina efterträdare. För att kunna få jobbet krävs det att man är ett par, och att en av er har bra kunskaper om båtar och har intyg på att man kan köra en båt. Detta krävs då det i arbetsuppgifterna ingår att köra besökare till och från ön. 

På ön finns inget wifi, och det finns heller ingen tv. Något som kanske kan avskräcka, eller locka, sökande. 

– Det finns ingen täckning för wifi här, och innan vi flyttade ut hit var det kanske något som var lite skrämmande. Men vi har absolut inte blivit avskärmade eller uttråkade, tvärtom. Uttråkad är det svårt att bli här, säger Jill Meeker till NBC News. 

Tjänsten börjar i mitten av april, läs mer om jobbet här. Om du inte får jobbet kanske ett besök på ön också kan locka. Det tar en halvtimme att köra från San Francisco till hamnen där båten till ön avgår. Från San Pablo-buktens hamn tar det tio minuter med båt för att komma till East Brother Light Station. 

LÄS MER: Drömjobb för hundälskare – res och fota hundar världen runt

/div>

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande