De hetaste nyheterna på Disneys parker 2020

1 av 3

Avengers Campus är en av många spännande nyheter på Disneys parker.

Foto: DISNEY/MARVEL

2 av 3: Avengers Campus är en av många spännande nyheter på Disneys parker.

Ät på Space 220 och njut av utsikten över jorden sedd från 35 mils höjd.

Foto: DISNEY

3 av 3: Ät på Space 220 och njut av utsikten över jorden sedd från 35 mils höjd.

2020 är det 65 år sedan världens första Disneyland öppnades i Kalifornien. Sedan dess har ett antal parker med Disneytema öppnats världen över. Och året ser ut att bli något alldeles extra för alla nöjeslystna – eller vad sägs om dessa nyheter?

Andra har också läst

1. Mickey & Minnie's runaway railway, Walt Disney World, Florida

Trots att Musse Pigg och Mimmi är de mest ikoniska av alla Disney-par har de aldrig haft en egen åkattraktion på en Disneypark – förrän nu. På Mickey & Minnie's runaway railway på Walt Disney World Resort i Florida kommer besökaren att få åka ett tåg rakt igenom filmduken och in i en tecknad film. Och med tanke på att Långben är konduktör kanske man kan ana att det inte blir helt problemfritt … Öppnar 4 mars 2020.

Foto: DISNEY

Åk tåg med Musse och Mimmi.

2. Remy's Ratatouille adventure, Epcot, Florida

Alla fans av filmen ”Råttatouille” kommer att få en högtidsstund när de får hänga med den matintresserade råttan Remy på äventyr i Gusteaus restaurang i Paris. Den nya attraktionen, som lämpligt nog ligger i den franska paviljongen på Epcot, öppnar sommaren 2020. 

Foto: DISNEY

Råttan Remy är huvudperson i den nya åkattraktionen byggd på filmen ”Råttatouille”.

3. Space 220, Epcot, Florida

Restaurangen Space 220 har fått sitt namn eftersom det ska kännas som att äta middag 220 miles (drygt 350 kilometer) ovanför jordytan. För att komma dit måste du gå ombord på en ”rymdhiss”, som kommer att visa hur du lämnar Florida för att äta bland stjärnorna. Maten är ”modern amerikansk” och är förhoppningsvis godare än den som riktiga astronauter klämmer i sig. Space 220 ligger i rymdpaviljongen på Epcot och ska enligt planerna öppna i februari 2020.

Foto: DISNEY

Ordet ”stjärnkrog” får en ny betydelse på Space 220.

LÄS MER: Här är de 9 bästa nöjesparkerna i Orlando 

4. Star wars: Rise of the resistance, Florida och Kalifornien

När ditt transportskepp fångas in av en av imperiets stjärnkryssare ser läget illa ut, men lyckligtvis finns ett antal motståndskämpar inklusive Rey och BB-8 redo att hjälpa till. Räkna med en galaktiskt spännande äventyrsattraktion där du kommer att få möta legioner av stormtroopers och andra bekanta från ”Star wars”-världen. Öppnade i december på Disney's Hollywood Studios i Florida och öppnar 17 januari 2020 på Disneyland i Kalifornien. 

Foto: MATT STROSHANE/Disney

Räkna med att stöta på stormtroopers och andra imperietrupper på Star wars: Rise of the resistance.

5. Avengers Campus, Disneyland, Kalifornien

Dags att ta fram superhjälten inom dig! Avengers Campus blir en helt ny temapark inuti parken och kommer att fyllas med ett antal attraktioner – bland annat en riktigt häftig Spider-Man-åktur – och mängder av Marvelfigurer som Black Panther, Thor, Ant-Man och Iron Man som letar efter nya rekryter. Öppnar på Disneyland i Kalifornien sommaren 2020 och kommer få efterföljare i parkerna i Paris 2021 och Hongkong 2023.

Foto: DISNEY/MARVEL

Häng med superhjältar på Avengers Campus.

6. Mary Poppins, Epcot, Florida

Filmen om den magiska nannyn Mary Poppins som dimper ner med sitt paraply hos familjen Banks är en av Disneys mest älskade, och den klassiska versionen med Julie Andrews från 1964 fick en uppföljare med Emily Blunt i huvudrollen häromåret. Troligen är det skälet till att hon nu får sin allra första permanenta attraktion i en Disneypark, nämligen i den brittiska paviljongen på Epcot i Orlando, där besökarna kommer att gå förbi amiral Blooms hus för att stiga in till familjen Banks på 17 Cherry Tree Lane. Allt vi säger är: ”Superoptimopsiskttoppipangfenomenaliskt!” Öppningsdatumet är ännu inte annonserat.

Foto: DISNEY

Kliv in i Mary Poppins värld på Epcot i Florida.

LÄS MER: Perfekta drömsemestern för alla ”Frost”-älskare 

7. ”Harmonious”, Epcot, Florida

Koreograferade rörliga fontäner, musik, ljus, pyroteknik, lasrar, specialbyggda LED-paneler och mycket, mycket mer – fyrverkerishowen ”Harmonious” är den största ljusshow som någonsin skapats för en Disneypark. Temat är hur Disneys musik har inspirerat människor över hela världen, så räkna med en parad av klassiska Disney-låtar som framförs av olika artister. Premiär på Epcot våren 2020.

Foto: DISNEY

”Harmonious” är den största ljusshow som någonsin skapats för en Disneypark.

8. ”Frozen Celebration”, Disneyland Paris

I kölvattnet av ”Frost 2” satsar Disneyland Paris hårt på Anna, Elsa, Olaf och deras vänner. Mellan 11 januari och 3 maj 2020 pågår ”Frozen celebration”, ett interaktivt äventyr med filmens huvudkaraktärer och tjugo dansare. Gästerna bjuds också för första gången in till Elsas berömda ispalats. Och mer är på gång – inom några år kommer ett helt ”Frost”-land att öppna på Disneyland Paris.

Foto: Disney

Karaktärerna i ”Frost” kommer till liv på Disneyland Paris.

9. Tron: Lightcycle run, Walt Disney World, Florida

Den spektakulära bergochdalbanan där du åker på din egen ljuscykel i ett lopp genom ”den digitala gränsen”, inspirerad av filmen ”Tron”, har funnits sedan 2016 i Shanghai Disneyland, men nu kommer den till Disney World i Florida, i Tomorrowland bredvid Space Mountain. Tyvärr får vi vänta ända till 2021 på denna attraktion, som ska stå klar lagom till parkens 50-årsjubileum (den öppnade 1971).

Foto: DISNEY

Tron: Lightcycle run kommer bjuda på en högst verklig åktur i den digitala världen.

10. Star wars: Galactic starcruiser, Walt Disney World, Florida 

Stjärnkryssaren Halcyon är känd i hela galaxen för sin oklanderliga service och sina exotiska destinationer. Nu kan du själv få kliva ombord för att påbörja resan till en galax långt, långt borta – och till och med övernatta där. Star wars: Galactic starcruiser är nämligen ett helt nytt lyxhotell med ”Star wars”-tema på Disney World i Orlando. Du kommer att interagera med olika karaktärer ombord, få lära dig att styra stjärnkryssaren från kommandobryggan, besöka maskinrummet och träna med lasersvärd. Även här är öppningsdatumet satt till 2021. Men den som väntar på något gott …

Foto: DISNEY/LUCASFILM

Möt Chewbacca och andra välkända ”Star wars”-karaktärer på Star wars: Galactic starcruiser.

LÄS MER: Tjuvkika på Star Wars-landet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande