1 av 5: Flera hus och byggnader skadades – men ingen människa
Girafferna Lily och Jionien hittades döda efter att blixten slagit ned på djurpark i Florida (obs okända giraffer på bilden).
2 av 5: Girafferna Lily och Jionien hittades döda efter att blixten slagit ned på djurpark i Florida (obs okända giraffer på bilden). Foto: Adobe Stock
Blixtar över Florida är ett hot mot statens djurparker.
3 av 5: Blixtar över Florida är ett hot mot statens djurparker. Foto: Adobe Stock
Girafferna rörde sig fritt i safariparken och ingen bevittnade dödsolyckan
4 av 5: Girafferna rörde sig fritt i safariparken och ingen bevittnade dödsolyckan Foto: Adobe Stock
5 av 5

Blixten slog ned i djurparken – två giraffer hittade döda

Giraffer är djur som sticker upp över mängden.

Men det är inte alltid till fördel.

Girafferna Lily och Jioni har hittats döda efter att blixten slagit ned på en djurpark i Florida.

Risken för att drabbas av giraffernas öden är ”en på miljarden” uppger Haley Passeser, taleskvinna för djurparken. Safariparken har ett stort antal byggnader där djuren frivilligt kan söka skydd, men man tvingar aldrig djuren dit, inte ens i händelse av till exempel en så allvarlig storm med kraftiga blixtnedslag som nu drabbade parken. 

LÄS MER: Världens mest sorgsna elefant död – efter 43 år på zoo 

Ingen såg när det hände

Ingen bevittnade dödsolyckan men efter en obduktion av girafferna står det klart att de dött av blixtnedslagen och att de omkommit ögonblickligen. Dock kan experterna inte klargöra om det rör sig om en enda blixt eller två separata.

Den ett år gamla hanen Jioni var cirka 3,5 meter lång och tioåriga honan Lily nära fem. Normalt blir giraffer runt 20 år gamla.

”Djurvårdarna och hela vårt team blev förstås helt bedrövade över denna plötsliga och tragiska förlust”, heter det i ett uttalande från djurparken. ”Vi fortsätter sörja de två underbara och karismatiska girafferna och saknar båda djupt.”

LÄS MER: Släpp loss lemuren i dig – djuriskt kul med nya yogatrenden 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande