9 fantastiska stränder i Florida värda ett besök

1 av 4

Caladesi Island State Park, hit kommer du bara med båt.

Foto: SHUTTERSTOCK

2 av 4: Caladesi Island State Park, hit kommer du bara med båt.

Clearwater Beach gör ingen besviken.

Foto: SHUTTERSTOCK

3 av 4: Clearwater Beach gör ingen besviken.

New Smyrna Beach, perfekta stranden för dig som vill surfa.

Foto: SHUTTERSTOCK

4 av 4: New Smyrna Beach, perfekta stranden för dig som vill surfa.

Florida är ett paradis för alla som älskar kritvita stränder och turkost hav. På vissa ställen är det som att befinna sig i Karibien, på andra mer som Kalifornien eller Hawaii. Här har vi listat 9 stränder, både vid Mexikanska Golfen och Atlanten.

Andra har också läst

I Florida råder både subropiskt- och tropiskt klimat. Härlig tanke för en frusen nordbo. Under sommaren är det hett, så den behagligaste tiden att åka till Florida är under vinterhalvåret, från december till mars när temperaturen och luftfuktigheten är något lägre. Oavsett när du åker så finns det många härliga stränder att spendera tid på. Här har vi listat nio av de bästa stränderna, både vid Mexikanska Golfen och Atlanten.

1. Clearwater Beach 

Belägen på en smal landtunga som sträcker sig ut i Mexikanska golfen lockar denna familjevänliga strand besökare året om. Det turkosblå vattnet och den pudriga vita sanden gör ingen besviken. Längs strandpromenaden åker man rullskridskor och cyklar. Restauranger och kaféer bjuder på avslappnat häng. När solen går ner och färgar himlen orange och rosa, stannar man kvar på Pier 60 där det är håll i gång varje kväll.

Hitta hit: Ta sikte på Clearwater, och sedan bron över till Diamond Isle.

Foto: SHUTTERSTOCK

Clearwater Beach, en dröm för alla som gillar pudrigt underlag.

2. South Beach

Inte ett Miami-besök utan att ha varit på Floridas mest kända strand. ”SoBe”, ”The Blue & Pink”, ”The Beach”, ”The American Riviera” och ”The Sun and Fun Capital of the World”. Kärt barn har många namn, och det är ikoniska South Beach, den södra delen av Miami Beach det handlar om. Delen mellan 17:e och 21: e gatorna är späckad med restauranger, kaféer och strandklubbar, samt ikoniska hotell som The Setai Miami Beach och Delano South Beach. Längst Ocean Drive minglar de vackra och rika bland exklusiva butiker och dyra vrålåk. Allt som allt kan man summera South Beach med: vackra stränder, glamoröst nattliv och välbevarad Art Déco-arkitektur.

Hitta hit: Det livligaste och turisttätaste avsnittet går parallellt med Ocean Drive (mellan 5: e och 11: e gatorna). Vill du hellre mingla med lokalbefolkningen beger du dig till SoFi (söder om femte), eller nära 12:e gatan. 

Foto: SHUTTERSTOCK

South Beach, en lyxig mix av stad och hav.

3. Bill Baggs Cape Florida State Park

Precis söder om Miami Beach ligger Bill Baggs, en milslång och ganska öde strand, som gjord för lata dagar med solbad kryddat med episka solnedgångar. En god idé är att hyra en cykel och utforska alla de myllrande stigarna som löper över ön. Utsikten är häftig över Miamis siluett. Glöm inte att ta en titt inuti Cape Florida-fyren. För övrigt finns gott om pick nick-områden och platser att campa på.

Hitta hit: 1200 Crandon Blvd, Key Biscayne, floridastateparks.org/parks-and-trails/bill-baggs-cape-florida-state-park

Foto: SHUTTERSTOCK

Den berömda fyren vid Bill Baggs.

4. Caladesi Island State Park

Norr om Clearwater Beach och söder om Honeymoon island ligger detta paradis. En bländande skönhet med orörda omgivningar och långa kritvita sandstränder med ett rikt fågelliv. Hit tar du dig antingen med båt via Honeymoon Island eller till fots via angränsande Clearwater Beach.

Hitta hit: Offshore Island, Dunedin, floridastateparks.org/parks-and-trails/caladesi-island-state-park 

Foto: SHUTTERSTOCK

Caladesi Island State Park vill du inte missa om du är i Florida.

5. Bahia Honda State Park

Här finns några av de finaste stränderna i Florida Keys, området påminner mer om någon karibisk ö än fastlandet. Definitivt värt ett stopp om du är på väg mellan Miami och Key West.  Det finns både avskilda och mer befolkade delar av stranden. Här finns utmärkta möjligheter för fiske, kajakpaddling, samt snorklingsturer ut till närliggande korallrev. 

Hitta hit: 36850 Overseas Hwy, Big Pine Key, floridastateparks.org/BahiaHonda

Foto: SHUTTERSTOCK

Som Karibien, fast på fastlandet.

6. Siesta Beach

Det här är en strand i världsklass och unik i sitt slag. Den vita sanden utgörs inte av pulveriserad korall, vilket är vanligast när det kommer till vita mjuka stränder, utan består till 99 procent av ren kvarts från Appalacherna. Detta gör att även på den hetaste dagen känns sanden sval under fötterna. Den vidsträckta stranden är långgrund och barnvänlig, och Mexikanska golfen varmt året om.

Hitta hit: 48 Beach Rd, Sarasota, Florida, scgov.net

Foto: SHUTTERSTOCK

Här är sanden sval mot fotsulan trots stekhet sommarsol.

7. Bowman’s Beach

Det här är en av stränderna på Sanibel Island i Mexikanska Golfen utanför Cape Coral. Hit kommer besökare från hela världen, delvis på grund av de stora mängder snäckskal som ofta spolas upp i den vita sanden. Den familjevänliga stranden är lättillgänglig men förvånansvärt oexploaterad och obebyggd. Känd också för sina fantastiska solnedgångar.

Hitta hit: 1700 Bowmans Beach Rd, Sanibel, leegov.com/parks/beaches/bowmansbeach

Foto: SHUTTERSTOCK

Sanibel Island, något för snäcksamlaren.

8. Fort De Soto Park

Söder om Tampa och Clearwater beach ligger ett stort område om fem öar, alla med vita fina stränder, naturstigar och mangroveträsk. Nationalparkens kustlinje inbjuder förutom till härliga bad, även till kajakpaddling och fiske. Det är inte ovanligt att se delfiner bland vågorna. Norra delen kan man hitta naturliga bassänger skapade av tidvattnet.

Hitta hit: 3500 Pinellas Bayway S, St. Petersburg, pinellascounty.org/park/05_ft_desoto.htm#beachparking

Foto: SHUTTERSTOCK

Fort De Soto Park.

9. New Smyrna Beach

Nordöst om Orlando ligger New Smyrna Beach, Floridas svar på Kalifornien eller Hawaii. Ett surfparadis som hamnat på både tidningen Surfer och National Geographics listor över bästa surfplatserna i världen. Ligger endast en timme från Disney World, Universal Studios och Kennedy Space Center.

Hitta hit: Från I-4, ta avfart 118 till State Road 44 East. Från I-95, ta avfart 249 eller 249a till State Road 44 East, visitflorida.com/en-us/cities/new-smyrna-beach.html

Foto: SHUTTERSTOCK

New Smyrna Beach, bara en timme från Disney World.

LÄS MER: 14 oupptäckta pärlor i Florida 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande