Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Hetaste resorna 2019

Se norrskenet från en glasigloo.

Foto: KAKSLAUTTANEN ARCTIC RESORT

3 av 12

3. Mars: Saariselkä

SAARISELKÄ, FINLAND.

Prisnivå: En glasigloo på Kakslauttanen Arctic Resort kostar cirka 3 700 kronor per dygn. Andra hotell i området är betydligt billigare.

Resa hit: Motorväg 4 går i närheten och bussar i linjetrafik går ända fram till hotellet. Flygplatsen Ivalo ligger 35 kilometer bort och hit kan man flyga från Helsingfors.

Bästa tiden: Klara nätter mellan september och mars.

Norrsken som dansar över himlen är ett unikt naturfenomen. Finland är ett av världens bästa ställen att bevittna norrsken, och människor har till och med flyttat hit bara för att kunna se det.

På Kakslauttanen Arctic Resort i byn Saariselkä i finska Lappland kan man titta på norrskenet rakt genom taket från sin privata glasigloo 25 mil norr om polcirkeln. Det familjeägda företaget har byggt upp en by av 16 igloor, där man kan sova i små kupoler gjorda av glas som inte blir immiga eller täcks av frost.

Vill man inte bo här finns det gott om andra, billigare alternativ som Santa's Hotel Tunturi i Saariselkä. Ligger i närheten av skidbackarna Kaunispää och Iisakkipää.

Att göra: Åk på ren- eller huskysafari, rid i snön eller hyr ett par snöskor och utforska den närliggande nationalparken Urho.

Missa inte: En tur på en isbrytare med ett frivilligt dopp i det istäckta baltiska havet – iförd torrdräkt så klart.


LÄS MER: Maxa semestern 2019 – dagarna du bör ta ledigt

3 av 12