Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Hetaste resorna 2019

Dags att planera semestern 2019! Svenskarna är ett reseälskande folk, och fram till 2018 ökade vårt resande stadigt. Men den extremt heta sommaren, miljöomsorg och en försämring av den svenska kronan bidrog till nedgången.

Det är dock inte alla typer av resor som backar. Vandrings-, kryssnings-, rund- och safariresor är mer populära än någonsin. En annan trend är att semestra i Sverige och våra nordiska grannländer.

Allt om Resor har sammanställt en lista över 12 resmål – ett för varje månad – som känns extra heta under 2019. Oavsett om du vill åka på tågsemester, resa på charter eller skräddarsy din egen resa med flyg, hotell och sevärdheter eller bara vill upptäcka nya spännande resmål för en weekend: här är årets bästa resor 2019.

Vacker natur och matupplevelser.

Foto: Shutterstock

1 av 12

1. Januari: Phu Quoc

PHU QUOC, VIETNAM.

Prisnivå: Generellt billigt, särskilt mat och dryck. Åker man under lågsäsong kan man fynda hotellrum riktigt billigt.

Resa hit: Flyg, 18-19 timmar. Charter till exempel Tui, Ving och Apollo.

Bästa tiden: Högsäsong december-februari.

Svenskar fortsätter att upptäcka paradisön Phu Quoc. Vietnam är nu det andra landet i Asien efter Thailand som svenskar helst åker till, enligt resebyrån Tickets årliga resvanerapport.

Ön är stor som halva Öland och kantad av vita sandstränder som delas upp av klippor. Long Beach på Phu Quocs östra sida, vars norra ände snuddar vid huvudstaden Duong Dong, är den självklara platsen att ha som bas för sin semester. Bai Sao är den mest kända stranden och ligger på den södra delen av ön.

Att göra: När man tröttnat på att sola och bada kan man gå på matlagningskurs, hyra moped, gå på nattmarknaden i Duong Dong och paddla kajak.

Upplev fiskebyn Ham Ninh cirka 20 minuter från Phu Quocs flygplats. Fullt av färglada båtar och unika maträtter som sjögurkssoppa och olika läkemedelsdrycker gjorda på tång, ginseng och risvin.

Missa inte: Nationalparken i Phu Quoc där man kan se exotiska växter och djur som krabbmakaker, silverapor och näshornsfåglar.


LÄS MER: Guide med 12 tips till Phu Quoc

1 av 12