Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Hetaste resmålen 2018

Dags att planera semestern! Allt om Resor listar 12 destinationer – en för varje månad – som känns extra heta inför det nya året.

Oavsett om du vill åka på charter eller skräddarsy din egen resa med flyg, hotell och sevärdheter, om du vill upptäcka nya spännande resmål eller få tips på klassiska favoriter, om du vill åka på en längre drömresa eller bara en weekend – här är guiden till årets bästa resor 2018.

Den spanska kolonistaden grundades 1524.

Foto: FOTOLIA

1 av 12

1. JANUARI: Granada

NICARAGUA. Internationella reseexperter spår att Nicaragua är en kommande turistmagnet. Det är Centralamerikas fattigaste land och turismen har kommit på efterkälken här jämfört med till exempel grannen Costa Rica, men numera är det landets näst största näring. Få känner dessutom till att Nicaragua är ett av de säkraste länderna i Centralamerika. En av de charmigaste städerna är vackra Granada som grundades år 1524 som en spansk kolonialstad. Den vackra staden är än i dag full av kullerstensgator, hästdragna kärror och färgglada hus. Staden ligger intill den stora sötvattensjön Lago de Nicaragua.

Att göra: Upptäck landet med buss. Ta en färja till Isla de Ometepe i Lago de Nicaragua, klättra upp för vulkaner och njut av utsikten.

Missa inte: Granada är känt för sitt uteliv. Här finns till exempel pubar i vackra kolonialvillor och trendiga discon. Runt Gringostreet är det som mest liv och rörelse.


RESFAKTA GRANADA

Prisnivå: Mat, buss och taxi är billigt. Även boende kan vara mycket billigt.

Resa hit: Flyg till Managua, cirka 18 timmar. Buss till Granada, drygt 1 timme. Paketresor med till exempel Kilroy, Afro-Caribbean Travel och Expedia.

Bästa tiden: December–januari på stillahavskusten (där Granada ligger) och i de centrala delarna. Januari–april på östra sidan.

1 av 12