1 av 5: Hundbussen finns i London
Världens första bussrundtur för hundar har blivit verklighet i London.
2 av 5: Världens första bussrundtur för hundar har blivit verklighet i London. Foto: Mikael Buck
Bussen gör stopp vid några av stadens bästa parker för hundpromenader, hundvänliga restauranger och turistattraktioner med hundkopplingar.
3 av 5: Bussen gör stopp vid några av stadens bästa parker för hundpromenader, hundvänliga restauranger och turistattraktioner med hundkopplingar. Foto: Mikael Buck
Husse och matte får också följa med på turen.
4 av 5: Husse och matte får också följa med på turen. Foto: Mikael Buck
Bussen gör stopp vid några av stadens bästa parker för hundpromenader, hundvänliga restauranger och turistattraktioner med hundkopplingar.
5 av 5: Bussen gör stopp vid några av stadens bästa parker för hundpromenader, hundvänliga restauranger och turistattraktioner med hundkopplingar. Foto: Mikael Buck

Världens första busstur – som är till för hundar

Världens första bussrundtur för hundar.

Det har nu blivit verklighet i London.

Bussen gör stopp vid några av stadens bästa parker för hundpromenader, hundvänliga restauranger och turistattraktioner med hundkopplingar.

Kolla in den gulliga filmen.

Alla som velat skänka lite kultur åt sin hunds liv får chansen med den nya, avgiftsfria busslinjen.

Bland stoppen märks Hyde Park, Kensington Palace Gardens och Green Park. Detta är några av de finaste platserna i London att rasta hundar på.

Utmed resrutten berättar utflyktsvärden anekdoter ur huvudstadens rika hundhistoria. Till exempel om premiärministerhundar på Downing Street och hundlivet på Buckingham Palace.

Här berättas också om Londons mest hundvänliga pubar, kaféer och restauranger.

Bussrundan kör på initiativ från ett brittisk försäkringsolag och pågår bara en kortare tid (till och med 19 januari).

Men vem vet, blir den en succé kanske den återupptas längre fram.

Intressanta landmärken utmed hundbussens rutt:

1. Victoria Tower Gardens

Park som ligger intill brittiska parlamentet och är platsen för den årliga tävlingen "Årets hund" där parlamentsmedlemmar från hela landet visar upp sina hundar i hopp om att vinna det åtråvärda priset. På senare tid har torypartiets medlemmar dominerat och under de senaste nio åren tagit hem vinsten åtta gånger

2. Parlamentet

Den brittiska politikens egen lilla hundkoja. Här har mängder av hundrelaterade lagar stiftats genom åren. Den senaste blev verklighet i fjol då det bestämdes att valla hundar i England, Skottland och Wales skulle märkas med mikrochips och datorregisteras.

3. Buckingham Palace

Hundrasen Welsh corgi pembroke är drottning Elizabeth II:s favorit . Hon har ägt över 30 stycken corgis under sin regeringstid och har för närvarande en som lystrar till namnet Willow. Vid slottet finns också ett monument över drottningmodern där vederbörande är avbildad tillsammans med två corgis.

 

Buckingham palace. Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

4. Hyde Park

Henry VIII var en stor hundvän och ägde såväl beagles som cocker spaniels och greyhounds. Han köpte Hyde Park från klostermunkar 1536 och kunde ofta ses på hjortjakt i parken. 1881 startade en av parkens vakter i hemlighet en begravningsplats för hundar i parken.

5. Kensington Palace & Gardens

I Kensington Palace bor prins William och hustrun Kate med sin svarta cockerspaniel Lupo (namnet, som länge hölls hemligt betyder varg på italienska).

 

6. The Kennel Club

Världens äldsta kennelklubb startades här år 1873 av politikern Sewallis Shirley med syfte att skapa klarare bestämmelser kring hunduppfödning och hundutställningar. Nu är klubben verksam som lobbygrupp kring olika hundfrågor.

7. Downing Street

Bland många premiärministerhundar som bott här märks Winston Churchills pudel Rufus.

 

LÄS OCKSÅ:

• Adopterade hunden hon hittade på gatan

• Han tar med sin Husky på helt fantastiska äventyr

• 9 öar i världen där djuren tagit över helt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!