Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Vårens bästa weekendresor

Tallinns skyline har en mängd byggnader av olika stil.

Foto: SHUTTERSTOCK

2 av 12

2. Tallinn

Redan 2018 utsågs Tallinn till världens bästa budgetresmål. Är du ute efter en billig weekendresa till en vacker stad med ett riktigt bra spautbud har du hittat rätt.
Glöm det solkiga ryktet och Killinggängets "Torsk på Tallinn" – Estlands huvudstad är både vacker och välsmakande. Ta flyget eller färjan hit och upplev en av Östeuropas allra finaste gamla städer. Stadskärnan är både kompakt och grönskande med pampiga byggnader som konturerar stadens siluett. Gamla stan, Vanalinn, är en av världens bäst bevarade hansastäder och finns på Unescos världsarvslista sedan 1997.
Om du inte checkar in på ett spahotell är i alla fall ett spabesök ett måste under en weekend i Tallinn. Utbudet är brett, nivån hög – och priserna låga. Riktiga spafantaster beger sig till de klassiska kurorterna Pärnu och Haapsalu, men Tallinn har också bra alternativ. Elemis Spa på Telegraaf Hotel och Babor Beauty Spa på Radisson Blu Sky Hotel är två av de mest populära.
Dessutom har Tallinn en restaurangscen som gör både gourmander och gourmeter nöjda.
Missa inte: Tallinns främsta landmärke är Rådhuset från 1404. Trampa de 115 trappstegen upp i Rådhustornet för en fin utsikt över staden.
LÄS MER: Njut av en avkopplande weekend i billiga Estland
2 av 12